Annons

Vinglig bilfärd gav fängelse

Kraftigt berusad satte sig den 64-årige Varbergaren bakom ratten och gav sig ut på motorvägen. I höjd med Kungsbacka stoppades han av polis, med närmare 1,8 promille i blodet. Nu har han dömts till fängelse.

Blåljus | 23 Maj 2020 19:11

Kraftigt berusad stoppades den 64-årige Varbergaren på motorvägen i höjd med Kungsbacka. Nu har han dömts till fängelse.

FOTO: Josefine Julén

Det var i början av januari som polisen fick tips om en misstänkt rattfyllerist som körde vingligt i norrgående riktning på E6. Den patrull som sändes ut behövde inte leta länge efter den misstänkte.

Zick-zackade på motorvägen

I höjd med Kungsbacka stötte de på den kraftfullt berusade 64-åringen som sakta körde motorvägen fram, medan han zick-zackade mellan körfälten.

För att ingen av de bakomvarande bilisterna skulle få för sig att köra om mannen lade sig polisen bakom 64-åringen, i omkörningsfilen. Genom att blinka med blåljusen och på andra sätt försöka få den rattfulle att förstå att de ville att han skulle stanna sökte poliserna kontakt med 64-åringen.

Hade 1,76 promille

Mannen verkade dock inte märka av polisbilen.

För att få stopp på hans färd körde poliserna till slut upp jämsides med honom för att kunna upprätta ögonkontakt genom bilrutorna.

Enligt poliserna hade föraren dock varken fokus på dem eller på vägen. Först i närheten av Varlamotet fick de kontakt med 64-åringen som då bromsade in och stannade.

En kontroll visade att mannen druckit alkohol. Senare, efter att han omhändertagits, visade ett test att han hade 1,76 promille alkohol i blodet.

Utsattes för misshandel

Mannen var så berusad att han fick sova ruset av sig i polisens fyllecell.

Händelsen ledde till åtal för grovt rattfylleri. När 64-åringen för en tid sedan ställdes inför rätta medgav han att han druckit vin innan han satt sig bakom ratten. Att han kört vingligt ville han dock inte kännas vid.

Under rättegången uppgav mannen att orsaken till att han kört rattfull var att han mått psykiskt dåligt en tid. Detta efter att han blivit misshandlad på sin arbetsplats, varvid hans tänder skadats

En månads fängelse

Tingsrätten ansåg dock inte att detta utgjorde någon förmildrande omständighet. För grovt rattfylleri har 64-åringen nu dömts till en månads fängelse.

Han ska även betala drygt 6 000 kronor i avgift till Brottsofferfonden och ersättning för sitt försvar samt den provtagning som gjordes då han omhändertogs.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Ingen lättnad i hovrätten för heroindömd

Blåljus Den medelålders man som i april dömdes till fängelse i fem år och sex månader, fö...

Tuff budget i osäkra tider

Politik Coronakris, hotande lågkonjunktur och allt högre hyror när det byggs fler skolor, boenden och idrottshallar – Kungsbackas budget ...
Annons