Annons

Ville pausa förhållandet – då sköts hon till döds

Paret hade problem i sin relation och kvinnan ville ta en paus. Det kan ha blivit den utlösande faktorn som fick mannen att skjuta henne till döds i hennes bostad i Kungsbacka under natten mot Annandag jul.

Nyheter | 13 Februari 2020 19:22

Kvinnan ville ta en paus i förhållandet. Det kan ha blivit orsaken till att hon mördades.

FOTO: Daniel Blomqvist

Uppgiften finns dokumenterad i ett yttrande från Frivården som igår, onsdag, lämnades in till tingsrätten.

Ville ta en paus

I samtal med frivården har den man i 50-årsåldern som sitter häktad som misstänkt för mordet, uppgett att kvinnan dagen innan hon dödades sagt till honom att hon ville ta en paus i förhållandet.

Mannen har även berättat att han under veckorna innan mordet mått dåligt psykiskt. Det uppger Göteborgs-Tidningen idag.

Sökte psykiatrisk hjälp

I anslutning till att förhållandet med den mördade kvinnan höll på att ta slut säger han sig ha druckit mycket alkohol. Han sökte även hjälp med sitt dåliga mående hos vårdcentral och psykiatrisk akutmottagning.

Av frivårdsutredningen framkommer också att den mordmisstänkte anser sig ha haft en bra uppväxt och att han, enligt egen utsago, aldrig tidigare brukat våld mot en annan människa.

Relationen var svajig

Frivården konstaterar vidare att 50-åringen sedan tidigare är ostraffad samt att han hittills levt under vad som beskrivs som ”förhållandevis ordnade förhållanden”.

Enligt uppgifterna 50-åringen själv lämnat till frivården ska hans relation med den mördade kvinnan ha pågått i några år. Till en början var allt bra. Men efter hand blev relationen, enligt mannen, alltmer svajig.

Polisen fortsatt förtegen

Dagen innan mordet bestämde sig kvinnan för att hon ville ta en paus i förhållandet.

Om det var vad som utlöste dådet är inte klarlagt. Polisen delar inte med sig av någon information som kan kasta ljus över mordmotivet.

– Jag kommenterar inte det i nuläget för att vi fortsätter att hålla förhör, säger Cecilia Bergsten – chef för polisens avdelning för grova brott till gt.se.

I anslutning till att kvinnan i Kungsbacka mördades misstänks den häktade 50-åringen även ha förberett sig för att döda ytterligare en person. Vem denna person är vill varken polis eller åklagare heller gå in på i nuläget.

Läs mer:

Uppdaterad: Misstänkt mord i Kungsbacka – kvinna dödad

Häktesförhandling för mordmisstänkt

Planerade ännu ett mord

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rekordmånga unga vill göra lumpen

Nyheter I veckan som gick kunde 15 000 av de unga svenskar som fyllt i Rekryteringsmyndighetens mönstringsunderlag se om de kommer att ...

Majblomman säljs digitalt

Nyheter Säljstarten av majblomman sköts upp på grund av coronapandemin. Nu drar den igång digitalt istället. Spridningen ...

Vild biljakt – mot trafiken på E6 in mot Kungsbacka

Blåljus I 180-190 kilometer per timme jagade polisen inbrottstjuvarna som körde mot färdriktningen på E6 in mot Kungsbacka. I ...
Annons