Annons

Vill visa konst i kubik på Kungsbacka torg

Årets Konstvecka blir något alldeles extra. I vart fall om Lisbeth Hedelin och hennes föreningskamrater i Kungsbacka Konstförening får bestämma. Tillsammans med andra konstälskare vill de skapa en konsthappening på Kungsbacka torg.

Kungsbacka | 22 Mars 2021 21:02

Lisbeth Hedelin och hennes förKungsbacka konstförening vill visa konst i kubik på Kungsbacka torg under Konstveckan

FOTO: Pixabay

Nyligen ansökte konstföreningen om tillstånd att visa stenskulpturer i en stor glaskub på Kungsbacka torg, mellan den 4 och 10 oktober. Kommunen har ställt sig positiv till förslaget. Nu ska bara Polisen säga sitt.

Behöver sponsorer

– Sedan kan vi börja leta efter sponsorer till kuben. Vi vet inte riktigt ännu vad den ska vara gjord av, om det blir glas eller någon typ av plexiglas. Eftersom kostnaden för den ligger utanför vår vanliga budget måste vi först hitta några som är villiga att sponsra oss, säger Lisbeth Hedelin.

Ljus och musik

Vilken, eller vilka, stenkonstnärer som ska få äran att visa upp sig i konstkuben är inte bestämt ännu. Konstföreningen vill vara säker på att kunna ro projektet i hamn innan någon konstnär bjuds in.

– Konsten i kuben ska ljussättas så att den blir upplyst när det blir mörkt. Och så har vi en idé om att spela lite musik också, berättar Lisbeth Hedelin.

Populär idé

Vilken musik det blir är inte heller klart. Men konstföreningens ordförande hoppas att det blir xx som nyligen gav ut en skiva med trummusik.

Idén med trummorna är redan lanserad till ett antal andra av deltagarna i Konstveckan. Kanske resulterar det i en större happening på Kungsbacka torg, med eldkorgar och dansare som höjer pulsen på torget när kuben tänds upp.

– Vi har massor med spännande idéer, som kan göra årets Konstvecka till något alldeles extra. Men vi tar en sak i taget och så får vi se vad vårt arbete resulterar i när hösten närmar sig, säger Lisbeth Hedelin.

Läs mer nyheter här

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Utmanar pandemin med Corona-säker vernissage

Kungsbacka Boka lördag klockan 11 i kalendern. Då inviger Norra Hallands Konstförening en ny utställning av konstnären Ylva ...

Torghandeln tillbaka – handlarnas ansvar att coronasäkra

Nyheter Det blir fortsatt torghandel på fredagar på Kungsbacka torg. Länsstyrelsen lägger över ansvaret på handlarna som ska se ...

Ingen torghandel idag

Nyheter Det kommer inte att stå några goa knallar på Kungsbacka torg idag. Det meddelar Kungsbacka innerstad på sin Facebooksida. ...
Annons