26 Juli 2019 08:08 | Ulrika Wahlström

När jag jobbar gör jag att-göra-listor. Inför semestern överger jag inte detta vinnande koncept, utan kör i samma anda. Högt upp på listan står att ha roligt, vara mer miljövänlig, läsa böcker, umgås med familj och vänner, skapa härliga sommarminnen och att få barnen att lyssna mer på vad jag säger.

 

Jag går verkligen in för att pricka av min lista. Jag inleder semestern med att bjuda in ett härligt gäng tjejer för en kombinerad vinprovnings- och felköpskväll. Det innebär att alla kommer med en flaska vin och minst ett misslyckat klädköp. De allra flesta har med sig kassar med felköp – helt nya plagg eller något de kanske har använt en enstaka gång. Alla lämnar kalaset med flera nya plagg och glada i sinnet av allt bubbel, babbel, vin och mat. Själv blev jag med helt ny, återvunnen garderob.

 

Jag cyklar till Erikshjälpen och köper ett gäng prisvärda böcker. Allteftersom jag läser ut dem lämnar jag in dem i en bokhylla på min mans restaurang. Där får man både lämna och ta böcker, så jag går inte hem tomhänt heller. Recycling – bokstavligt talat! Dessutom blir det några minuters kvalitetshäng med Maken.

 

Jag vill gärna se mig som en bullmamma – det ska dofta gott av nybakat i vårt kök. Så en gång om året bakar jag bullar. Denna aktivitet prickades av i veckan. Olyckligtvis insåg jag i slutskedet av baket att vi inte hade pärlsocker, men barnen lovordade bullarna som hade strösslats med råsocker.

 

Härom morgonen ställdes klockan på fyra. Jag fixade matsäck med ett par av de nybakta bullarna och varm choklad. Jag hade funnit en potentiell lösning på hur Yngsta Sonen skulle kunna få se ett livs levande vildsvin i naturlig miljö. Jag hade planerat en vildsvinssafari! Sonen var grymt taggad och vi hade turen att faktiskt få se två vildsvin korsa vår väg. Minnesvärd safarilycka!

 

När vi kom hem hade någon i vanlig ordning länsat godsaksförrådet hemma. Denna någon hade norpat flertalet bullar och en viss chokladsås var så gott som tömd. Jag kände att hen nu skulle få se på andra bullar, så jag sa: ”Du vet att jag hade hällt laxeringsmedel i den där chokladsåsen, va?”. Det trodde hen inte på, men så blev hen väldigt osäker. Jag upplyste om att inom ett par timmar skulle hen verkligen sitta i skiten. Först på eftermiddagen avslöjade jag lögnen. Så här roligt har jag inte haft på länge. Tror faktiskt att barnen kommer lyssna mer på mig efter det här och inte skåplänsa så.

 

Hittills har jag skrattat så mycket i sommar att jag måste ha fått skrattrynkor! Jag tror bestämt att det vara dessa spår av skratt som var anledningen till att mina släktingar gav mig en antirynkkräm i födelsedagspresent förra veckan.