BANDY 2018-11-03 KL. 18:52

”Vi var överlägset bättre”

Förjäkligt. Så summerade Frillesåsspelaren Fredrik Brandin matchen mot Falun. För trots att laget skapar många målchanser, var det få som gick in.

BANDY: ELITSERIEN

Falu BS Bandy – Frillesås BK 4–2 (1–1)

Det var ett besviket Frillesås BK som klev av isen på Lugnets IP efter matchen mot Falu Bandy. Fem skott på mål, tolv hörnor och två mål. Bristen på träning på stor is gör sig påmind.

– Vi får inte in bollen. Vi har bra lägen som vi missar. Fasta situationer är något som måste nötas in varje träning och när vi inte har en chans att göra det då blir det dålig timing, säger Fredrik Brandin.

Enligt honom var Frillesås BK det solklart bästa laget. De spelade enligt matchplanen och skapar många chanser. Men det hjälper inte när det är målen som räknas. Och på den punkten var Falun bättre.

Efter tolv minuter gjorde hemmalaget 1–0 på Frillesås, men efter en halvtimmes spel kunde Jakob Jenefeldt göra lagets första kvittering. Den andra kvitteringen stod Fredrik Brandin för efter 55 spelade minuter. 2–2. Så långt var Frillesås med i matchen.

– Med och med, i den andra perioden var det spel mot ett mål. Men de får ett psykologiskt övertag och de mål de gör räcker, säger han.

Matchfakta:

Falu BS Bandy – Frillesås BK 4–2

1–0 (12.31), 1–1 (31.05) Jakob Jenefeldt, 2–1 (46.30), 2–2 (55.24) Fredrik Brandin, 3–2 (63.27), 4–2 (80.06)