”Vi var överlägset bättre”

Förjäkligt. Så summerade Frillesåsspelaren Fredrik Brandin matchen mot Falun. För trots att laget skapar många målchanser, var det få som gick in.
Bandy | 03 November 2018 18:52

Förjäkligt. Så summerade Frillesåsspelaren Fredrik Brandin matchen mot Falun. För trots att laget skapar många målchanser, var det få som gick in.

 

BANDY: ELITSERIEN

Falu BS Bandy – Frillesås BK 4–2 (1–1)

 

Det var ett besviket Frillesås BK som klev av isen på Lugnets IP efter matchen mot Falu Bandy. Fem skott på mål, tolv hörnor och två mål. Bristen på träning på stor is gör sig påmind.

– Vi får inte in bollen. Vi har bra lägen som vi missar. Fasta situationer är något som måste nötas in varje träning och när vi inte har en chans att göra det då blir det dålig timing, säger Fredrik Brandin.

Enligt honom var Frillesås BK det solklart bästa laget. De spelade enligt matchplanen och skapar många chanser. Men det hjälper inte när det är målen som räknas. Och på den punkten var Falun bättre.

Efter tolv minuter gjorde hemmalaget 1–0 på Frillesås, men efter en halvtimmes spel kunde Jakob Jenefeldt göra lagets första kvittering. Den andra kvitteringen stod Fredrik Brandin för efter 55 spelade minuter. 2–2. Så långt var Frillesås med i matchen.

– Med och med, i den andra perioden var det spel mot ett mål. Men de får ett psykologiskt övertag och de mål de gör räcker, säger han.

 

Läs mer i tisdagens tidning.

 

Matchfakta:

Falu BS Bandy – Frillesås BK 4–2

1–0 (12.31), 1–1 (31.05) Jakob Jenefeldt, 2–1 (46.30), 2–2 (55.24) Fredrik Brandin, 3–2 (63.27), 4–2 (80.06)

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Ta oron på allvar

Nyheter Replik på insändare av Charlotte Gärde i NH 19/5–20. Det var otroligt vilka krafter som sätts igång ...

Här är bilarna som krånglar mest

Trafik Drömmer du om att glida fram i en högstatusbil, som Porsche, Land Rover eller Jeep? Tänk om. ...

Flera togs vid tillslag mitt i stan

Blåljus Plötsligt blev det fullt pådrag vid Swedbank på Gymnasiegatan. Flera ungdomar togs fast efter misstänkt pistolhot. Samtidigt ...