Annons

Veteranens avgörande limning i slutminuten

Den största nyckeln för HK Aranäs är att målvaktsspelet stämmer.  I premiären gick Daniel Bergquist på knock – men det skulle krävas en limning innan segern var i hamn.

Handboll | 14 September 2020 22:39

Daniel Bergquist klistrade Oskar Joelssons skott i slutminuten och gav HK Aranäs chansen att vinna.

FOTO: Christian Johansson

HANDBOLL. HK Aranäs hamnade omedelbart i kölvattnet av de mesta mästarna. Redbergslids IK förde, nykomlingen försökte bara haka på så gott det gick. Det dröjde till matchminut 47 innan gästerna var i ledningen för första gången. En starkt bidragande anledning till att HK Aranäs hade chansen på premiärpoäng var målvakten Daniel Bergquist.

Krävs det att ni vinner målvaktsmatchen får att kunna vinna?

– Den bör vara jämn i alla fall, säger han själv.

 

22 räddningar totalt

I premiären i Lundenhallen utklassade han hemmalagets duo. Adam Krantz började, blev utbytt, men fick komma in igen. I Aranäsmålet stoppade Daniel Bergquist 22 skott och hade en räddningsprocent på 45 procent. RIK:s målvaktspar kom tillsammans upp i tolv räddningar.

Det var dock en parad som stack ut – när Oskar Joelsson klev upp vid ställningen 28–28 hade matchklockan nästan nått 59 minuter. Daniel Bergquist klistrade avslutet från sjumålsskytten.

– Det var en bra utgång på det skottet. Det läget gillade jag, det sista läget var jobbigare när man hade allt att förlora.

 

“En drömstart”

Läget han pratade om var när samme Oskar Joelsson fick avlossa från väldigt långt håll med sekunden kvar. Det blev aldrig någon fara och Daniel Bergquist mål förvandlades till en hoppande segerring.

– Det är superskönt. Vi fick ett kvitto på att det vi håller på med funkar. Vi kommer att behöva ligga på den här nivån för att göra det jobbigt för motståndarna. De flesta matcherna vi kommer att ta poäng i kommer nog se ut såhär, säger han efter en premiärseger som knappast var resultatet av ett skönspel.

Under den senaste vändan i handbollsligan var HK Aranäs aldrig nära att rubba derbyrivalen, den förlustsviten fick ett slut.

– Det är en drömstart att vinna första matchen. Det blir lättare att slicka såren i veckan, säger Daniel Bergquist.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Spelmotorn gav ett lugnande besked

Handboll Det såg illa ut när Gustaf Hallén blev liggande efter ett anfallsförsök. Men enligt mittnian ...

HK Aranäs vann komfortabelt i genrepet

Handboll Efter en i stora delar bländande försäsong var det mindre gnistrande i genrepet. – Det blev ändå ingen ...

Aranäsprofilen guidade lyssnarna

Handboll Hallå där… … aranäsprofilen Niklas Virolainen, som expertkommenterade HK Aranäs premiär för P4 Halland. Hur var ...
Annons