Annons

Veteranen blåstes på milstolpen

Niklas Nyman hade chansen att ha spelat i en förbundsserie under fyra olika årtionden. Men en envis axelskada och coronaviruset satte stopp för milstolpen. Nu talar mycket för att målvaktsveteranen tvingas avsluta karriären.

– Man ska aldrig säga aldrig, säger Nyman.

Sport | 01 April 2020 19:55

Niklas Nyman, arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

INNEBANDY. Niklas Nyman spelade med Warberg IC i högstaligan SSL säsongen 99/00. Sedan dess har han även representerat Varla IBK och Farsta IBK i division 1, som är den lägsta förbundsserien i innebandy, fram till 2019. I år hade han alltså chansen att vara en av få spelare som lyckats med bedriften att ha spelat i någon av landets tre högsta serier under fyra olika årtionden.

Men under försäsongen satte en axelskada stopp efter att Nyman sträckte sig efter en boll.

– Jag kände att något knäppte till. Ett muskelfäste hade släppt och det var den muskeln som gör att man kan lyfta armen uppåt. Läkarna sade att det var den sista tråden som gick sönder då och att jag under ganska många år slitit på muskeln, säger målvaktsveteranen.

I november genomgick han en operation och har under hela säsongen ägnat sig åt lättare rehabträning.

– Man kan inte kalla det för någon styrketräning utan det har varit en väldigt grundläggande rehab. Det har blivit väldigt mycket rörlighetsträning utan några vikter över huvud taget. Det går väldigt långsamt, säger Nyman.

Nu drygt fem månader senare känner han inte av några besvär i vardagen. Men han har inte varit i närheten av att vakta buren på innebandyplan. Och mycket talar för att han har gjort det för sista gången i karriären.

– Just nu gör det inte ont men jag har inte full rörlighet och definitivt ingen styrka i axeln. Jag har sagt många gånger att detta var sista säsongen och detta var verkligen den sista. Men man ska aldrig säga aldrig, säger Nyman.

Finns det någon del av dig som känner att det inte är så här som karriären ska avslutas?

– Jo, det är klart att det finns det. Det är inte så någon vill sluta, men det är massa andra saker som väger in i det beslutet, säger han.

Trots att han missat chansen att spela i en förbundsserie under fyra olika årtionden så känner han sig inte bitter.

­– Det hade varit häftigt såklart. Men det kan inte vara den enda anledningen till att man fortsätter spela, säger Nyman.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Varla har gjort klart med ny tränarduo

Sport Varla IBK har hittat Jonas Gustafssons ersättare. Duon Peter Jacobsson och Mikael Agergård har hämtats in frå...

Varlamålvakten utsedd till seriens bästa

Sport Sajten Innebandymagazinet har bett alla tränarna i division ett att utse säsongens bästa spelare på respektive position. ...

Gustafsson tar över storklubben

Sport Jonas Gustafsson har gjort klart med en ny klubb. Han tar över Warberg IC från och med nästa ...
Annons