Annons

Vem vill Kungsbackapolitiker se som nästa statsminister?

Turerna i regeringsfrågan fortsätter. Norra Halland har frågat lokala partitoppar vem de tycker ska bli statsminister.
Nyheter | 18 November 2018 12:00

I riksdagen går turerna vidare om vem som ska bli nästa statsminister. Foto: Pressbild

 

Turerna i regeringsfrågan fortsätter. På onsdagen röstade Riksdagen nej till Ulf Kristersson (M) som statsminister och på torsdagen gav talmannen Annie Lööf (C) sonderingsuppdrag. Norra Halland har frågat lokala partitoppar vilken partiledare de tycker borde bli statsminister och vilka partier de vill ska samarbeta med varandra, om de vill se ett samarbete.

 

 

Ann-Louise Lundqvist, ordförande Socialdemokraterna
– Jag vill se Stefan Löfven som statsminister. I det läge vi befinner oss idag kan jag tänka mig ett samarbete mellan S, V, MP, C och L. Vilket dock kommer innebära mycket förhandling mellan partierna och väljarna kommer kanske inte känna igen det parti man röstat på. Men skall någon lyckas med detta tror jag på Stefan Löfven vars bakgrund har varit just förhandlingar. Detta är min personliga åsikt.

Lisa Andersson, gruppledare Moderaterna i Kungsbacka 
– Självklart tycker jag att Ulf Kristersson borde bli statsminister. Helst hade jag sett ett välfungerande allianssamarbete men just nu känns det som om M och KD är de som kan samarbeta.

Niklas Mattsson, gruppledare Kristdemokraterna
– Som kristdemokrat vill jag självklart se att Alliansen tar makten i Sverige och då är det högst naturligt att moderaternas partiledare Ulf Kristersson blir statsminister. Jag beklagar att inte alla alliansens partier lät det bli så i dagens omröstning i riksdagen.

 

 


Carita Boulwén (SD). 

Carita Boulwén, gruppledare Sverigedemokraterna
– Tyvärr är ju inte min önskvärda statsminister aktuell i detta nu. Men av dem vi har att förhålla oss till i dagsläget så är det Ulf Kristersson. Ett samarbete som jag ser som det enda rimliga är M, KD och SD. Ett samarbete mellan dessa partier skulle komma partiernas väljare mest till gagn, och innebära störst möjlighet för alla tre partier att driva så mycket av sin egen politik som möjligt. Det är också vad en majoritet av väljarna inom dessa partier vill se. Att Alliansen splittras är en naturlig utgång och skulle skett redan långt tidigare.

Kristina Karlsson, gruppledare Centerpartiet
– C vill ha Ulf Kristersson som statsminister. Vi vill att hela Alliansen skall samarbeta med i första hand MP och i andra hand även med S. Vi har samma uppfattning som C på riksnivå gällande vilka partier som ska samarbeta.

 

 


Ulrika Landergren (L). 

 

Ulrika Landergren, kommunalråd, Liberalerna
– Jag kan tänka mig alla partiledare i Alliansen. Som liberal ser jag gärna att Jan Björklund blir statsministern, men det tror jag inte är inte så troligt att han blir. Det är bra att Annie Lööf nu har fått sonderingsuppdraget och har möjlighet att sondera en regering med Alliansen och MP, men vi får vi se vad det här leder till.

Jon Thorbjörnson, riksdagsledamot Vänsterpartiet
– Jag tycker att Stefan Löfven borde bli statsminister. Jag ser helst ett samarbete mellan V, S och MP.

Clas Rosander, gruppledare Miljöpartiet
– Jag tycker att det vore spännande om Annie Lööf hade blivit statsminister. Nu när de två stora partierna har låst fast sig så får man hitta på en ny lösning. Jag ser partierna i mitten som själva regeringsunderlaget – S, MP, C och L. Om man ska hitta en annan konstellation är den lösningen enklast och det är en spännande lösning.

Kungsbackaborna har avböjt att svara. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Tre stabila poäng för Kungsbacka City FC

Fotboll Kungsbacka City FC gick in i matchen som favorit med sina elva mål på de två inledande matcherna och ...

Produktiv författare syns i digital satsning

Nöje & Kultur När regionen och folkbiblioteken slog sina påsar ihop resulterade det i digitala författarsamtal med halländska fö...

Debatt: Dags att sluta använda A-traktorer

Debatt Förbjud de töntiga och miljövidriga A-traktorerna nu! Det är högst anmärkningsvärt att den hä...
Annons