Annons

Varning för VA-bluff

Plötsligt ringer din telefon. Det är VA-personal från Kungsbacka kommun som vill komma hem till dig och läsa av vattenmätaren. Uppringaren låter trovärdig. Men allt är en bluff!

Nyheter | 18 November 2019 18:54

De säger att de jobbar med VA åt Kungsbacka kommun. Men allt är en bluff.

FOTO: Pixabay

Kungsbacka kommun har den senaste tiden fått flera påringningar från oroliga villaägare. De har blivit uppringda av personer som säger sig jobba åt kommunens VA-avdelning. Genom att försöka boka tid för spolning av ledningar eller avläsning av vattenmätare, försöker ”kommunjobbarna” bli insläppta i de utvalda villorna.

Rena bluffsamtal

Men Kungsbacka kommun åker aldrig hem till någon för att spola ledningar. Och villahushållens vattenmätare läser fastighetsägarna själva av. Telefonsamtalen är alltså en ren bluff.

Varnar på hemsidan

På sin hemsida varnar nu Kungsbacka kommun för bedragarna. Risken för att det rör sig om personer som försöker ta sig in hos villaägarna för att stjäla verkar uppenbar. ”I de fall vi på kommunen vill komma i kontakt med våra VA-abonnenter skickar vi i regel brev först.”, skriver Kungsbacka kommun bland annat på sin hemsida.

Notera namn och nummer

Blir du uppringd av någon som säger sig arbeta på kommunens VA-avdelning ska du notera namn och nummer till den som ringer. Sedan ska du ringa Kungsbacka kommuns kundcenter, Kungsbacka direkt, för att kontrollera att uppgifterna stämmer. Telefonnumret dit är 0300-83 40 00.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Brexit kan påverka ålens framtid

Nyheter I veckan har tiotusentals ålyngel åter planterats ut i lokala vattendrag, och mer är på gång. Men framtiden fö...

Signeshus granskas av IVO

Nyheter Inspektionen för vård och omsorg, IVO, fördjupar nu granskningen av utvalda boenden i länet. Ett av ...

Varnar för otjänligt badvatten i Rågelund

Nyheter Tänker du sticka och bada de närmaste dagarna? Då ska du undvika Rågelunds badplats. Där är ...
Annons