Annons

Varnar för kaninpest i Halland

I år är det gott om vildkanin i Halland. Detta kan medföra ökad för spridning av sjukdomarna kaninpest och gulsot. Nu ger länsstyrelsen rådet att skydda tamdjur.

Nyheter | 28 Juli 2020 07:00

Var uppmärksam på era kaniner.

FOTO: Arkivbild

Ovanligt stora stammar av vildkaniner riskerar nu att ställa till problem i Halland. I och med ökningen är även risken för spridning av kaninpest samt kaningulsot större. Sjukdomarna kan sprida sig till tamkaniner, och därför uppmanar nu länsstyrelsen ägare till tamkaniner att skydda sina djur. Båda sjukdomarna är dödliga för djuren, men medan kaninpest går att upptäcka via symtom som svullnader runt ögon, öron och könsorgan på kaninerna, är gulsoten svårare att upptäcka. Båda sjukdomarna är dock anmälningspliktiga om de upptäcks. När det gäller kaninpest finns vaccin, så länsstyrelsen uppmanar även kaninägare att tala med en veterinär. 

 

Läs fler nyheter på norrahalland.se – klicka här

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Par misstänkta för att ha eldat upp tidigare partners hus

Blåljus Det är en relationshistoria med flera inblandade dömda personer, som ligger bakom den pågående förundersökningen ...

Hair by Angels kan bli Årets frisörföretag

Nyheter I dagarna blev det klart vilka som tävlar om titeln Årets frisörföretag, bland de nominerade finns Hair ...

Skyddstillsyn för flera trafikbrott

Blåljus En 38-årig man med missbruksproblematik, har dömts till skyddstillsyn istället för fängelse för grov ...
Annons