Rasmus Idewald blev femmålsskytt i överkörningen.

FOTO: Christian Johansson

Division 1

Warberg IBF – Varla IBK 5 – 9 (0–4, 2–4, 3–1)

0–1 (01.46) Adam Davidsson, 0–2 (07.02) Adam Davidsson, 0–3 (08.06) Rasmus Idewald, 0–4 (09.43) Rasmus Idewald, 0–5 (23.25) Rasmus Idewald, 1–5 (24.47), 1–6 (30.46) Linus Almqvist, 2–6 (33.06), 2–7 (34.22) Rasmus Idewald, 2–8 (35.21) Linus Adolfsson, 2–9 (45.26) Rasmus Idewald, 3–9 (52.32), 4–9 (56.59), 5–9 (59.54)

Adam Davidssons påpassliga dubbel inledde – men det här var Rasmus Idewalds afton.

– Han fick feeling. Han får det ibland, säger tränaren Jonas Gustafsson.

Den rivige forwarden stod på ett mål efter de två inledande matcherna. 23-åringen inledde med en konststycke. Joakim Strand utsparkskickade fram den till Rasmus Idewald som stod med ryggen mot mål. Han svingade iväg en backhand rakt upp i krysset.

– Det var utöver det vanliga. Det är nog det snyggaste jag har gjort, säger han.

 

En lugn matchinledning för att känna på motståndet? Varla IBK gick på knock innan halva rond ett var över.

– Man såg på deras spelare att de blev helt ställda efter ett par byten för att det gick så fort, säger Rasmus Idewald.

Det var 4–0 sedan han i en tokrusning till forechecking först trillade i ett försök att störa högerbacken. Bollen hamnade hos vänsterbacken, Rasmus Idewald var på benen, vann duellen, och petade in sitt andra.

– Jag såg att backen fipplade med bollen. Vi hade bestämt oss för att gå hårt mot dem i början.

 

Han var långt ifrån klar. I boxplay tryckte han dit sitt tredje på Jimmie Kärrdins crosspassning innan han tog tag i det helt på egen hand. Alexander Sannerholm stod för utkastet – Rasmus Idewald för resten. Han vann sargduellen, lurade ner målvakten vid första stolpen, rundade målet och med Warbergsförsvaren i ryggen kastade han sig och lirkade in sitt andra mål i boxplay med en hand.

– Jag såg att målvakten chansade på första så då var det rent om jag gick runt, säger Rasmus Idewald som även prickade in ett femte för dagen.

Tränaren Jonas Gustafsson sade inför seriestarten att Rasmus Idewald skulle bli säsongens utropstecken – den här tisdagen visade 23-åringen varför.

– Det var skönt att det lossnade.

Varla IBK har fått en drömstart på säsongen – de har full pott efter tre matcher. ­Segern mot Warberg betydde lite extra.

– Det är en speciell match mot dem. Sedan gamla tider har det varit lite hatmatcher mot dem. De är en storklubb, så man ryser till när man gör mål på dem även om det är deras B-lag är det stort att slå dem. Jag är riktigt stolt över laget, säger Rasmus Idewald.