Vädret idag
Soligt
17°C
Prognos juni 27, 2019
dag
Mestadels soligt
22°C
 

Vårdordförande får kritik

Ulric Björck har fått en tuff start som ordförande för nämnden för Vård och omsorg. Först har han tvingats hantera uppståndelsen kring tidsmätningen i hemtjänsten. Nu kommer kritik mot avgångsvederlaget från Campus Varberg.

 

Ulric Björck har under 13 år varit chef för Campus Varberg, där det organiseras både yrkesutbildningar och högskoleutbildningar i samarbete med universitet och högskolor.

Efter valet fick han uppdrag för Moderaterna både i kommunstyrelsen, fullmäktige och som ordförande för Vård och omsorg.

Där har han fått bemöta en del av kritiken som riktats både mot förvaltningsledning och politiker sedan Norra Halland kunnat berätta om experiment med scheman där personal och kunder fått mindre vårdtid än vad som varit överenskommet.

I måndags meddelade Ulric Björck att han slutar som chef för Campus för att kunna ge politiken mer tid. Vad han inte berättade var att han fick elva månadslöner efter en överenskommelse med arbetsgivaren Varbergs kommun. Det innebär 11 x 65 000 kronor, det vill säga 715 000 kronor.

Hur är det, fick du sparken?

– Nej, men organisationen förändrades, mitt nuvarande jobb fanns inte kvar, och vi kom fram till att det var rätt för mig att kliva av. Efter en dialog med fack och arbetsgivare landade vi i den här lösningen. Jag har förstått att det är ett vanligt belopp i sammanhanget.

Så det beror inte på kritik mot dig?

– Det har varit 13 väldigt framgångsrika år, där vi bland annat skapat Hallands största yrkesskola, och genom Alexandersoninstitutet EU-projekt dragit in över 55 miljoner i projektpengar.

Men det finns kritik i personalen?

– Under de här åren har vi gjort organisationsförändringar, och jag har tagit beslut som varit impopulära hos vissa. Det kan finnas de som är arga, men vi har några av de bästa resultaten när Varberg gjort psykosociala arbetsplatsundersökningar.

Ska du bli politiker på heltid nu?

– Nej, jag har många andra intressen i livet. Jag ska däremot inte vara chef på den nivå jag varit, då hinner jag inte med.  

Kristian Alm

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Tisdag 25 juni

Kl 10.30 Dramatiserad barnvisning på Tjolöholms slott. 

Kl 12–13.30 Tisdags-träff i Varlakyrkan. 

Kl 13.30–15.30 Drop-in kafé på Anhörigcenter, Västergatan 23. 

Kl 19-20 Sommargympa på gräsmattan bakom församlingshemmet vid Onsala kyrka, oavsett väder. Arr: Onsala gymnastikförening och Onsala församling.

Onsdag 26 juni

Kl 11–12.30 Senior i Kungsbacka/träffpunkterna anordnar bingo på Mötesplats...

Läs Mer

Så här funkar eNH!