Annons

Välkomna till trean, Åsa

I eftermiddagssolen på Åsa IP nalkades rivalmöte och derby mellan nykomlingarna Åsa IF och etablerade laget Frillesås FF. Och målsprutan Matilda Lagerström visade var skåpet skall stå.
– Det är viktigt att visa att vi har spelat i trean och att de är välkomna hit, säger hat-trick hjälten.

Fotboll | 13 Juni 2021 20:09

Matilda Lagerström hälsade Åsa IF varmt välkomna till division 3.

FOTO: Carl Schöndell

Matchfakta Division 3:

Åsa IF-Frillesås FF 0–5 (0–3)
Mål: 0–1 (24) Matilda Lagerström, 0–2 (37) Matilda Lagerström, 0–3 (38) Matilda Lagerström, 0–4 (73) Ebba Broman, 0–5 (84) Julia Åkerberg

FOTBOLL: DIVISION 3
Två lag med svag inledning på säsongen ställdes mot varandra när det klassiska derbyt mellan Åsa IF och Frillesås FF skulle spelas. Båda lagen med idel förluster, Frillesås med två och Åsa med en.

Men det märktes inte att bortalaget för dagen har inlett seriespelet på värsta tänkbara sätt. De var nämligen överlägsna. Åsa hade svårt att få någon kontroll på spelet medan Frillesås kom i våg efter våg och skapade farliga målchanser.

– Vi hade bestämma oss innan att vi skulle vinna idag. Vi har åkt på några sura förluster, säger anfallaren Matilda Lagerström.

Efter en något knackig inledning var det dags för show. Skyttedrottningen Matilda Lagerström tog full kontroll över matchen, anfallaren hittade läge efter läge, och vid de tillfällena som chansen såg ut att vara över, lyckades hon på något sätt få med sig bollen igen. Hon gjorde tre mål inom loppet av 14 minuter, ett tvättäkta hat-trick. Men hon är ändå inte helt nöjd.

– Första halvlek är jag nöjd med. Jag skulle gjort några fler i andra halvlek, det är en bra prestation men det finns mer, säger hon.

Det känns nästan som du är i fel division?
– Det vet jag inte. Det känns lagom när man har barn och grejer att ta hand om.

För Åsas del rann matchen iväg och trots att Lagerström inte hittade något mål i andra halvlek kunde Frillesås spela ut sitt fulla register och göra ytterligare två baljor genom Ebba Broman och Julia Åkerberg.

Trodde du ni skulle vara såhär överlägsna?
– Kanske inte riktigt men vi kände att vi är ett starkt och rutinerat lag medan de är lite yngre, vi tänkte inte så mycket på dem utan fokuserade på oss själva, säger en nöjd Lagerström.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons