Annons

Välgörenhetskonsert för elefanter i Anneberg

Lena Brorsson Alminger beskriver sig själv som författare, talare och inspiratör. Hon försöker med hjälp av välgörenhetstillställningar beskriva för människor om hur olika djur far illa, hennes senaste intresse är elefanter.

Nöje & Kultur | 27 Juli 2020 20:00

I världen dör en elefant var 15:e minut. Något Lena Brorsson Alminger försöker ändra på.

FOTO: Pixabay

Den 9 augusti arrangeras en välgörenhetskonsert vid Alafors kvarn i Anneberg. Lindomebandet Playin´Prayers” uppträder och upp till 40 människor är välkomna. Så länge man håller en snabels avstånd. Eventet arrangeras av Lena Brorsson Alminger som brinner för djur. Och hennes senaste hjärtefråga är elefanter.

– Det dör en elefant var 15:e minut, och jag tror inte vi är medvetna om det, säger hon.

Hon har länge varit engagerad i frågor som handlar om djurs hälsa. Bland annat har hon tidigare arrangerat ”cat aid” och detta är alltså fjärde gången hon håller ett event för elefanter. 

– De har levt här på vår planet i över 50 miljoner år och vi håller på att utrota dem under några decennier, säger hon. Alla inkomster går till ”Elephants for Africa” som arbetar aktivt för att minska tjuvskyttet bland annat. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Körde full och utan körkort – åtalas

Blåljus En dag i början av juli satte sig 63-åringen i bilen och körde iväg, trots att ...

Tankevärlden och naturen möts i fotografier

Nöje & Kultur Imorgon, lördag, är det vernissage i Galleri Hjertstedska villan. Det är fotografen Per Florén som visar ett 50-tal ...

Juli bjöd på mer kyla, blåst och regn än vanligt

Nyheter Än är det sommar i kalendern, och förhoppningsvis kan augusti leverera mer sommarväder än juli gjorde. För ...
Annons