Annons

Våldsam 20-åring åtalas för misshandel och rån

20-åringen tyckte att en annan kille ”kollade snett” på honom. Mer behövdes inte för att ynglingen skulle söka upp killens bror i hans hem, för att misshandla honom och hota honom med kniv.

Kungsbacka | 28 November 2020 14:00

En kille kollade ”snett” på honom. Det slutade med att 20-åringen slog och knivhotade hans bror.

FOTO: Arkivbild/Josefine Julén

Dramat utspelade sig den 21 september, på en adress i Kungsbacka dit 20-åringen och hans 26-årige kompis begett sig för att snacka med en kille om hans bror. 20-åringen var irriterad på brodern, som han tyckte ”tittat snett” på honom då de båda passerat varandra utomhus vid ett tidigare tillfälle.

Utdelade knytnävsslag

När 20-åringen ringde på hemma hos den utpekades bror uppgav han att han bara ville prata. Men kort efter att han blivit insläppt slog 20-åringen istället till sin värd rakt i ansiktet med knuten näve. Allt enligt värden själv.

Sedan tog 20-åringen fram en kniv som han hotade använda mot värden om denne inte lade sig på golvet framför honom.

Drev ut ”gästerna”

Enligt polisens förhörsprotokoll lyckades värden dock själv beväpna sig med en kniv som han haft liggande på ett bord i sitt hem. Med den i handen uppmanade han 20-åringen och hans sällskap att lämna bostaden. Annars skulle han ringa polisen.

20-åringen och hans kompis hörsammade uppmaningen och begav sig därifrån. Därefter tillkallades polisen.

Greps och häktades

Polisen sökte upp 20-åringen och grep honom. Vid gripandet var 20-åringen påverkad av cannabis och bland hans tillhörigheter hittades såväl narkotikaklassad medicin, som amfetamin.

20-åringen, som även är misstänkt för att några dagar tidigare, ha rånat, misshandlat och hotat två killar i Göteborg samt försökt skrämma en av dem att betala honom 30 000 kronor, anhölls och häktades. Han har sedan dess suttit fängslad i väntan på åtal.

26-åringen som var med honom vid misshandeln i Kungsbacka anklagas för att ha deltagit i rånet. Honom grep polisen dock inte förrän en månad senare, i slutet av oktober.

Misshandlade ordningsvakt

Då drog 26-åringen till sig polisens uppmärksamhet genom att misshandla och hota en ordningsvakt när denne vägrade släppa in honom på ett uteställe i Göteborg. I anslutning till detta anmäldes 26-åringen även för hot mot en annan man.

Nu har de två unga männen åtalats. Tillsammans ska de ställas inför rätta för rån, övergrepp i rättssak och försök till utpressning. 20-åringen har även åtalats för misshandel, olaga hot, brott mot knivlagen och två fall av ringa narkotikabrott. 26-åringen ska även stå till svars för ringa narkotikabrott, samt våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman och olaga hot.

20-åringen är sedan tidigare dömd för en serie rån.

20-åringen har i förhör erkänt att han burit kniv. I övrigt nekar han till alla anklagelser. Hans 26-årige kompis förnekar brott och har konsekvent vägrat att svara på polisens förhörsfrågor gällande misshandeln i Kungsbacka, som han uppges ha varit närvarade vid.

Tidigare i NH:

Dömd rånare begärs häktad på nytt

Häktad rånare tidigare dömd

17-åring inför rätta för sex rån

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Från hemlig verksamhet till kommunpolis

Familj Efter att i flera år arbetat med underrättelse och haft människosmuggling som ansvarsområde, är det nu det ...

Fortsatt distansundervisning för en del elever

Vård Undervisningen kan ännu inte återgå till det normala. Smittläget i Halland innebär fortsatta behov för anpassningar av ...

Delar ut jackor till hemlösa

Nyheter Hemlösa behöver skydd mot kylan. Och att det finns ett stort behov i Kungsbacka, det märker man ...
Annons