Annons

Välbefolkat på Smarholmen i värmen

Bada i 17-gradigt vatten, fiska krabbor eller leta efter snäckor. På Smarholmens badplats kan man göra lite allt möjligt en lördagsförmiddag.

Nyheter | 20 Juni 2021 11:19

Christian Svensson och Charlie Svensson spenderade lördagsförmiddagen på Smarholmen.

FOTO: Eric Andersson

Trots att himmelen var molnig och vindarna stundtals kyliga hade mycket folk tagit sig till badplatsen vid Smarholmen under lördagsförmiddagen. Temperaturen i vattnet mättes för dagen till friska 17 grader. Aningen för kallt, tycker Christian Svensson.

– Jag är världens badkruka, 22 grader vill jag nog ha för att hoppa i. Jag badar kanske två gånger per år i Sverige, säger Christian.

Charlie och Christian letar efter stenar att slänga i vattnet. Foto: Eric Andersson.

Christian är på Smarholmen tillsammans med sin son Charlie. När sambon arbetar och det är många timmar kvar tills EM-fotbollen börjar tog han med sig sonen ner till havet. Charlie har badat flera gånger i år och tycker det är roligt att leta snäckor på stranden och kasta stenar i vattnet.

– Det är kallt i vattnet idag, säger Charlie som ändå tänker bada.

Planerna för sommaren är ännu aningen oklara. Familjen Svensson tar det som det kommer.

– Min sambos familj har sommarställe i Mollösund, så där kommer vi spendera lite tid. I övrigt får vi se vad som händer, utbudet av saker att göra är ju inte jättestort i coronatider, säger Christian.

Badade redan i april

Det är inte bara Charlie som vågar sig i det 17-gradiga vattnet. Uppe på en av klipporna sitter Tove Lund tillsammans med sina två söner Alvar och Vilgot.

– Jag badade redan den 18 april, säger Alvar stolt och berättar att det inte är några tvivel om att det blir bad även idag.

Alvar Lund, Tove Lund och Vilgot Lund tyckte det blåste kallt. Men killarna tänkte bada ändå.

Tove är inte lika säker på att det blir bad idag.

– När vi åkte hemifrån så var det helt vindstilla, men här nere blåser det på ganska ordentligt så det är inte jättevarmt. Det blir bättre när vi åker till Spanien i sommar, det brukar vara lite varmare där, säger Tove och skrattar.

Krabbfiske vid klipporna.

På andra sidan holmen, där det är klippor snarare än sandstrand, är det också mycket folk. Vinden kommer inte åt på samma sätt mellan klipporna vilket gör att temperaturen känns behagligare på den sidan holmen. En av familjerna har åkt från Pixbo för att bada och fiska krabbor på Smarholmen.

– Det är faktiskt första gången vi är här. Vi kommer säkert komma hit fler gånger för det var väldigt fint här, säger pappan i familjen innan han får springa ner till ena dottern och hjälpa till att fiska upp en krabba.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Debatt: Vi lånar Kungsbacka av våra unga

Debatt Vi lånar Kungsbacka av våra unga. Vi är skyldiga dem goda förutsättningar till ett gott liv. ...

Två till sjukhus efter flerbilskrock

Trafik Två personer fick föras till sjukhus med ambulans efter en flerbilskrock i korsningen Höglandavägen/Hällingsjövä...

Utmaning att illustrera barnbok

Nyheter Till vardags arbetar Maria Gerdle som ingenjör. På fritiden driver hon en webshop med egna produkter. Nu har Maria ...
Annons