Annons

Utsläpp i Kungsbackaån

I dag på morgonen vid 05.00-tiden gick larmet hos räddningstjänsten om ett oljeskimmer i Kungsbackaån. Räddningstjänsten åkte genast till platsen och lade ut två länsar i vattnet för att stoppa utsläppet från att sprida sig.

Kungsbacka | 27 Juli 2021 10:06

Räddningstjänst letade efter orsaken till utsläppet.

FOTO: Norra Halland

Länsarna som finns i vattnet kommer att tas bort under dagen.

– Det är inte första gången det händer i Kungsbackaån. När det regnar så brukar det bli oljeskimmer där, säger Bosse Johansson, larm och ledningsoperatör på Räddningstjänsten Storgöteborg.

Enligt räddningstjänsten sträcker sig utsläppet från Borgmästarebron till Båtklubben i Kungsbackaån.  Norra Halland slog följe med räddningstjänsten på morgonen när de sökte efter orsaken till läckaget längs med Kungsbackaån.

– Det kan vara utsläpp från en bil, båt eller en dagvattenbrunn. Det är inte klart vad det är, säger Magnus Fasth, styrkeledare på räddningstjänsten.

Ärendet har nu lämnats över till Miljö- och hälsoskydd på Kungsbacka kommun.

Fler nyheter

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Träd blockerar vägar på flera håll

Miljö och natur De kraftiga vindbyarna fäller träd på flera ställen i kommunen. Räddningstjänsten tvingas just nu åka ...

100 år vid Kungsbackaån – många ville fira båtsällskapet

Nyheter Under lördagseftermiddagen firade Kungsbacka båtsällskap sitt hundraårsjubileum med ett hejdundrande kalas vid klubbhuset. – Vi vill att ...

Explosionsrisk i Hede - bombskyddet på plats

Blåljus Verksamheter på Tryckarevägen och Faktorsvägen i Hede fick utrymmas under tisdagseftermiddagen på grund av explosionsrisk på företaget ...
Annons