John-Anders Ohlson, läkare med 30 års erfarenhet, jobbar vid vårdcentralen i Fjärås. I veckan utsågs han till 2017 års bästa allmänläkare vid Distriktläkarföreningens årsmöte i Falkenberg.

 

Vad kännetecknar en bra allmänläkare?

– Man måste lyssna på och ta sig tid för sina patienter. Det handlar också om att hela tiden samla in aktuella medicinska kunskaper, det är ett väldigt brett yrke och man måste hålla sig uppdaterad om det senaste.

 

Hur känns det att prisas?

– Jag känner en väldig glädje och tacksamhet, det är en hedersutmärkelse som känns stort att få. Jag var ganska ung när min mor dog i sjukdom, och att jag såg lidande på nära håll fick mig att börja läsa medicin. Att försöka hjälpa människor har alltid varit min målsättning, inte att göra karriär.

Hur har du firat segern?

– Jag tar det med ro, jag är bara väldigt glad i hjärtat över att få uppskattning för det jag gör.

Vad händer framöver?

– Jag kommer att runda av till sommaren och gå i formell pension. Men jag jobbar säkert vidare på ett eller annat sätt ändå.

 

Foto: Privat

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.