Annons

Urban garden day blev en het tillställning

Stekande sol och höga temperaturer hindrade inte människor från att ge sig in till stan och till trädgårdar när Urban Garden Day gick av stapeln.
– Jag räknar med över 400 besökare innan dagen är slut, säger Johan Larsson som visade sin trädgård.

Nöje & Kultur | 14 Juni 2020 16:16

Johan Larsson, till vardags trädgårdsmästare vid Tjolöholm, hade fullt drag i sin trädgård.

FOTO: Daniel Blomqvist

Trädgård, växter, odling och allsköns färger från floran var i fokus när årets upplaga av Urban Garden Day arrangerades. På Kungsbacka torg fanns personal från Tjolöholm och Äskhult, på innergården vid Tullen var det rena gårdsfesten, och runt omkring staden och på andra ställen i kommunen höll glada trädgårdsägare öppet för att visa frukterna av sitt arbete.

Och hettan skrämde inte bort besökarna. Ett populärt besöksmål för dagen var trädgården hos Johan Larsson, som till vardags är trädgårdsmästare vid Tjolöholms slott. Med egen boulebana kantad av blom- och växtarrangemang, rabatter i olika färger, samt en lång och upphöjd odlingslåda – var det många som lät sig inspireras.

Och trädgårdsmästarens egna tips då?

– Våga bryta av gräsmattan, alla planterade växter är bra växter. In med träd och rabatter. Gräsmatta blir lätt en död yta i trädgården. Sedan kan man även med fördel plantera växter och buskar som tål vårt klimat, det är dessutom bra för hållbarheten, säger Johan Larsson.

Hur många besökare har varit här idag? 

– Det är nog 200-300 redan. Jag räknar med att det blir mellan 400-500 besökare innan dagen är över, säger en nöjd trädgårdsmästare.

Se bilder nedan – och läs mer i tisdagens Norra Halland

 

Kungsbackaborna Agneta och Sven Pettersson var minst sagt imponerade av Johan Larssons trädgård. Inte minst av boulebanan.
Som extra krydda hade Johan Larsson bjudit in livebandet The Lee Lou Unit – med Pelle Hedeblom, Lisa-Lotta Carlsson, och Kristofer Åsberg.
Emma Fröje och David Dagermark representerade Tjolöholms slott och berättade om vad som kan upplevas där i trädgårdsväg.
Britta Nyström från Konstenheten på Kultur och fritid höll i en uppskattad konst och skulpturvandring.
På Tullens innergård fanns det mycket att se. Bland annat ställde konstnären Ida Andersson ut sina tavlor.
Besökarna Helen Soovik och Peter Mars hittade mycket att inspireras av. Här en station hos Odlarbyrån och Katarina Svangård som visar ätliga växter inne på Tullens innergård.

 

Läs mer om Urban Garden Day i tisdagens Norra Halland

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Matilda – illustratören som saknar sin trädgård

Nyheter Den finns där, men med tre småttingar hemma samt jobbet som frilansande illustratör och grafisk designer är ...

Vält fiskbil blockerar E6

Trafik En lastbil som har vält strax norr om Sandsjöbacka blockerar just nu E6 i södergående riktning....

Brexit kan påverka ålens framtid

Nyheter I veckan har tiotusentals ålyngel åter planterats ut i lokala vattendrag, och mer är på gång. Men framtiden fö...
Annons