Annons

Ungdomar håller polisen sysselsatt i påsk

Tre ungdomar blev jagade av en knivman, en rattfyllerist välte med sin fyrhjuling och en 16-åring misshandlades på stan. Trots det betecknar polisen årets påskfirande som relativt lugnt.

Vård | 04 April 2021 10:59

Alkoholstopp och stängda krogar gjorde årets påskafton till en ganska lugn tillställning. Men det betyder inte att polisen gick sysslolös.

FOTO: Arkiv

Påskaftonskvällen brukar innebära en hel del jobb för polisen – i Kungsbacka som på de flesta andra håll i landet. Men i år gav pandemirestriktionerna med alkoholstopp och stängda krogar ett lugnare firande än vanligt.

Slog HVB-personal

De stora bilträffarna flera kommuner uttryckt oro för uteblev i princip helt i Kungsbacka. Men det betyder inte att poliserna som var i tjänst gick helt sysslolösa.

Vid två tillfällen under påskafton – klockan 12 och 15 – kallades patrull till ert HVB-hem i Fjärås. Anledningen var att en intagen i 17-årsåldern börjat bråka med personalen. Ynglingen slog och hotade de anställda och var så aggressiv att han under eftermiddagen fick följa med till polishuset i Varberg och därefter vidare till en annan vårdform i socialtjänstens regi.

16-åring blev misshandlad

Vid 14.30 larmade McDonalds vid Kungsmässan polisen sedan en kille i 15-årsåldern slagit sönder ett bord inne på restaurangen. Tonåringen var kvar på plats när polisen anlände. Han är nu anmäld för skadegörelse.

Vid 18-tiden på påskaftonskvällen vände sig en annan tonåring, en 16-åring, till polisen för att anmäla att han blivit misshandlad. Misshandeln ska ha ägt rum i centrala Kungsbacka tidigare under dagen. Polisen har ännu inte kunnat gripa någon misstänkt gärningsman.

Unga jagades av knivman

Senare på påskaftonskvällen, klockan 21.20, larmade tre ungdomar SOS. En kille som kommit åkande mot dem på en elsparkcykel hade plötsligt dragit kniv mot dem. När ungdomarna skräckslagna började springa från platsen steg knivmannen av sin scooter och började springa efter dem, med kniven i högsta hugg.

Som tur var hann ungdomarna fly undan knivmannen och slå larm. När polisen anlände var den hotfulle mannen dock inte längre kvar i området. Någon misstänkt kunde därför inte gripas.

Berusad välte med fyrhjuling

En timme senare, klockan 22.24, var det dags för nästa polisutryckning. Ett vittne som sett en fyrhjuling slå runt i närheten av Alafors ringde SOS. Fyrhjulingens förare, en man i 60-årsåldern, låg först till synes medvetslös intill sitt fordon. Men när polis och räddningsmanskap anlände hade han kvicknat till så pass att han kunde sätta sig upp.

60-åringen fördes visserligen till sjukhus med ambulans. Men enligt polisen klarade han sig undan olyckan utan allvarliga skador.

Mannen blåste dock positivt i polisens alkomätare på plats och senare under kvällen testade han även positivt för alkohol i ett mer detaljerat prov. Det ledde till att 60-åringen delgavs misstanke om grovt rattfylleri.

Nästan bara unga är ute

– Vi har haft en del att göra, men påsken måste trots allt hittills betecknas som lugn. Många helger är extremt lugna nu på grund av alkoholrestriktionerna. Vi har egentligen bara med ungdomar att göra nuförtiden. Det är mycket ungdomar ute och hänger just nu, summerar Johan Holmbäck, tjänstgörande stationsbefäl hos polisen i Kungsbacka.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Många handelsanställda rädda för smittorisk

Nyheter Många handelsanställda är rädda för att bli smittade av covid-19 på sina arbetsplatser. – Våra medlemmar ...

Blodig man kom till polisstationen – hade blivit misshandlad

Blåljus En man som blödde från pannan kom till polisstationen i Kungsbacka igår kväll. Han uppgav att ...

Halland framåt på miljöområdet

Politik Fem av de halländska kommunerna klättrar stadigt uppåt i tidningen Aktuell Hållbarhets årliga miljörankning. Men ...
Annons