Foto: Mora IK

 

Femte backen är signad. Hanhals Kings är överens med hemvändaren Wilhelm Ytfeldt.

 

ISHOCKEY. Senast Wilhelm Ytfeldt spelade i Hanhalströjan var 2013/14. Nu, efter sejourer i Troja-Ljungby och Mora, är det dags igen. Den 20-årige backen vänder hem till Kungsbacka igen efter fem år på vift.

Den gångna säsongen var högerskytten assisterande kapten i Moras J20-lag som spelade i superelit. Det blev två mål och tio assist på 30 matcher.

– Det ska bli skönt att komma hem igen. Hanhals har legat på mig ett tag. De hörde sig för inför förra säsongen men då kände jag att jag ville göra mitt sista juniorår, säger Wilhelm Ytfeldt från Vallda.

Varför kommer du hem?

– Jag har alltid trivts i hallen. Efter att jag pratat med Niclas (Högberg, tränare) var det inga tvivel. Det kändes rätt, säger han och berättar att andra ettanklubbar visade intresse.

Beskriv dig som spelare.

– Jag är en tvåvägsback som föredrar det defensiva. Jag kan spela enkelt när det behövs och trivs i man-mot-man-spel.

Därmed blir han den femte backen som är klar. Sedan tidigare har Kim Roussakoff förlängt och Axel Björklund, Thim Skoog, och Niklas Torgersson har värvats in.