Annons

Tuff höst väntar för IFK Fjärås

Ett ungt IFK Fjärås ska försöka klara kontraktet i division 3. Efter två förluster väntar en tuff höst. Frågan är om de unga spelarna pallar för trycket.
– Vi kommer att ha facit i oktober, säger tränaren Thorbjörn Svensson.
Fotboll | 10 Juli 2020 16:02

Jonathan Gunnarsson ska visa vägen för Hugo Frivold, nummer 14, och resten av truppens yngre spelare.

FOTO: Arkivfoto: Norra Halland

IFK Fjärås har inlett säsongen med förluster mot Laholm och Astrio.
 
Två lag som enligt förhandstipsen ska hamna på en av de tre högsta platserna. Nio matcher återstår av säsongen som spelas som en enkelserie på grund av coronapandemin.

“Ingen oro”

– Vi känner absolut ingen oro, för vi vet att de två lagen var topptippade. Den andra halvleken mot Astrio var riktigt bra mot det laget som kanske ska vara bäst i serien. Hade vi fått med oss en poäng så hade känslan varit jättebra. Men den är bra i alla fall för vi märkte att vi kunde prestera mot det motståndet. Men likt förbannat har vi ändå noll poäng. Det är inte det man vill ha egentligen, säger tränaren Thorbjörn Svensson.
 
I matchen mot Astrio fick Lucas Bramfors, född 2004, göra sin a-lagsdebut. Och många av hans lagkamrater var inte heller lika erfarna som motståndarna.
 
– Vi har ett väldigt ungt lag som i normalfall hade behövt växa in i en serie. Men nu har vi inte utrymmet för det när det bara spelas elva omgångar, säger Svensson.
 
Klarar de unga den pressen?
– Det är en bra fråga. Det märker vi sen. Vi kommer att ha facit i oktober, men det är tron och förhoppningen. Jag tror att Astriomatchen gav väldigt mycket råg i ryggen för vårt lag.

Skott i stolpen

I Astriomatchen hade IFK Fjärås chansen att sno med sig en poäng i slutskedet. ”Veteranen” Jonathan Gunnarssons skott tog i stolpen och efteråt berättade han att han gillade vad han såg av sina unga lagkamrater.
 
– Vi har ett nytt lag med många unga. Vi måste bygga för framtiden och det är med de unga man gör det. Någon gång måste de ta steget och jag tycker att de utvecklas under varje match, säger Gunnarsson.
 
Han fortsätter:
 
– Samtligt måste vi äldre visa vägen. Att förlita sig på de ska de inte förtjäna. De ska känna en trygghet i att vi äldre pushar dem mot de mål de vill nå. Ansvaret ligger hos oss att visa vägen, säger Gunnarsson.

Visa vägen

Tränaren Thorbjörn Svensson delar Gunnarssons bild över att de äldre måste visa vägen.
 
– De måste gå i bräschen och avlasta de yngre så att de inte känner någon tung press, om man nu kan tala om det i division 3. De yngre har inte någon erfarenhet från de här matcherna och det är inte något man kan köpa på burk. Utan det får man genom att spela. Mot Astrio spelade Lukas Granfors från start som är född 2004 och han fick starta a-lagsfotboll för första gången. Men det är klart att han måste bäras av de äldre spelarna runt omkring så att han känner sig trygg och kan prestera. Och det tycker jag att de äldre gör. Steven Black är ett föredöme som kapten och även de andra spelarna som har lite rutin, säger Svensson.
 
Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Rattfull 15-åring stoppades

Trafik Klockan 03.20 natten till lördagen stoppade Kungsbackapolisen en 15-årig flicka som vinglade fram på en moped. Polispatrullen observerade den ...

Varning för tjuvar vid stranden

Nyheter Den härliga sommarsolen gassar och stränderna är fulla av folk. Men i strandvimlet gömmer sig också en ...

Michael tillbaka efter svåra sjukdomen – ”Jag visste inte var jag befann mig”

Ishockey Det var arbetskollegor och vänner inom hockeyn som märkte att något inte stod rätt till. Lä...
Annons