FOTBOLL 2020-07-04 KL. 16:11

Tre stabila poäng för Kungsbacka City FC

Kungsbacka City FC gick in i matchen som favorit med sina elva mål på de två inledande matcherna och det skulle till slut bli en stabil seger även på lördagseftermiddagen.

Nicolas Sandberg var framgångsrik på sin kant och skapade mycket problem för Riniaförsvararna.

Det rutinerade laget har inlett säsongen på bästa möjliga sätt och efter att ha vunnit med 4–0 över Galtabäcks BK och med hela 7–0 över Bua IF var man inför lördagens match storfavorit när Rinia FC med noll poäng kom på besök.

Laget har många profiler med bland annat Tobias Hysén men har under sommaren även gjort klart med Nicolas Sandberg, som har ett gediget CV med klubbar som Örgryte IS och Utsiktens BK.

Sandberg, likt hemmalaget, skulle visa sig väldigt dominanta matchen igenom. Första halvlek var man helt överlägsna men hittade bara ett mål.

– I en normal match leder man med 5, 6–0 efter en sån halvlek, säger Nicolas Sandberg.

Sandberg är en av flera som har ett förflutet i elitfotboll och verkar ta uppgiften i Kungsbacka City FC seriöst.

– Det är ju ett gäng goa gubbar, men det är också vinnarskallar. Det blir en bra blandning att man kan komma ner en gång i veckan efter jobbet men än så länge är det glädjen som är det viktiga, säger Sandberg.

Tillsammans med Robin Eriksson var Nicolas Sandberg dominanta på vänsterkanten.

– Vi har kanonbra spel tillsammans, lite Tiki-taka, man släpper och går och sen får jag utmana litegrann, skrattar Sandberg.

Efter en något överlägsen första halvlek är den andra inte lika imponerande, men Kungsbacka City FC är aldrig nära att bli av med några poäng. Man har till och med råd att missa en straff vid ställningen 2–0.

Det verkar som att de "goa gubbarna" seglar upp som favoriter i division 5 Halland, med en målskillnad på 13–0 och full pott efter tre matcher.

– Det är glädjen som är det viktigaste än så länge, men det är klart man vill vinna, säger Sandberg.