Annons

Trafikverket överklagar fågeldom

Grod- och fågelkampen på Onsala går vidare. Trafikverket väljer att överklaga domarna som kräver nya undersökningar och åtgärder innan nya Onsalavägen får klartecken.

Trafik | 10 December 2019 16:29

I två domar från Mark- och miljödomstolen underkändes för ett par veckor sedan de skyddsåtgärder som Trafikverket lagt fram för att skapa nya livsmiljöer för fåglar, grodor och fladdermöss när den nya Onsalavägen ska byggas. Det handlar exempelvis om så kallad veteranisering av träd (man åldrar träd på konstgjord väg), anläggning av groddammar, grodtunnlar samt ersättningsområden för hackspettar och fladdermöss.

Men Mark- och miljödomstolen ansåg inte att skyddsåtgärderna för fåglar räcker, och inte heller att utredningarna om bland annat grodor är tillräckliga.

Trafikverket håller inte med och  kommer därför att överklaga domen till Mark- och miljööverdomstolen. 

– Vårt uppdrag är tydligt, vi ska bygga en ny Onsalaväg och vi ska göra vårt yttersta för att komma dit, säger Lydia Lehtonen som är projektledare på Trafikverket i ett pressmeddelande.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nattarbete lyfter E6 norrut: "Strikt schema"

Trafik Efter att ha fräst av den gamla beläggningen är nu arbetet med att lägga ny asfalt på ...

E6 avstängd efter olycka – ambulanshelikopter på plats

Trafik En person ska vara skadad i en trafikolycka på E6 med flera fordon. En person hämtas med amblanshelikopter. Olyckan ...

Trafikstörningar på E6

Trafik En lastbil ska bärgas, en motorvägspåfart har stängts av och söder ut pågår ...
Annons