Annons

Träffa en räka och sjöstjärna på Fyren

Filmvisning och aktiviteter för barn och föräldrar på Fyren idag i samband med utställningen Plasten i havet.
Nyheter | 09 Februari 2019 12:04

Emelie Grönberg från Havsnätverket i väst, Eva Anani och Carina Berglund, Naturskyddsföreningen i Kungsbacka. foto: Christina Nordwall

 

Idag, lördag, visas utställningen Plasten i havet på kulturhuset Fyren. Naturskyddsföreningen i Kungsbacka och Havsnätverket i väst finns på plats.

– Klockan 12 och 14 ska barnen få hjälpa djuren att ta bort plasten som de trasslat in sig i, säger Eva Anani, ordförande i Naturskyddsföreningen i Kungsbacka.

 

Iklädda uppsydda dräkter i form av räka och sjöstjärna ska medlemmarna på plats ge deltagarna en tydlig bild av hur plast i havet kan påverka djuren som lever där.

– Ta en plastpåse till exempel, många djur tror att det är mat, säger Eva Anani.

Det blir också visning av filmen Strömmar av plast.

– Den handlar om hur plaster i haven förs upp av strömmarna, säger Emelie Grönberg från Havsnätverket i väst.

Naturskyddsföreningen i Kungsbacka firar 50 år i samband med utställningen och även om antalet medlemmar ökat stadigt de senaste åren, lokalt är medlemsantalet nu uppe i 2000, ser man gärna att fler engagerar sig aktivt.

– Det är jättesvårt att få människor att engagera sig aktivt. Vi vill gärna ha fler som hjälper till vid aktiviteter och i styrelsen till exempel, säger Carina Berglund, Naturskyddsföreningen i Kungsbacka.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Världsmiljödagen firas hela veckan lång

Nyheter Biologisk mångfald, hållbar utveckling, tipsfrågor och en annorlunda klimatmanifestation. Det är en del av utbudet på Vä...

Ber om hjälp med stort plastutsläpp längs Västkusten

Nyheter I slutet av februari läckte ett fartyg ut 13 ton plastpellets i havet utanför Danmarks sydkust. Nu har plasten ...

Mycket att välja på under årets Världsmiljödag

Nyheter I år ser firandet av FN:s världsmiljödag inte alls ut som det brukar. Det stora event som ...
Annons