Emelie Grönberg från Havsnätverket i väst, Eva Anani och Carina Berglund, Naturskyddsföreningen i Kungsbacka. foto: Christina Nordwall

 

Idag, lördag, visas utställningen Plasten i havet på kulturhuset Fyren. Naturskyddsföreningen i Kungsbacka och Havsnätverket i väst finns på plats.

– Klockan 12 och 14 ska barnen få hjälpa djuren att ta bort plasten som de trasslat in sig i, säger Eva Anani, ordförande i Naturskyddsföreningen i Kungsbacka.

 

Iklädda uppsydda dräkter i form av räka och sjöstjärna ska medlemmarna på plats ge deltagarna en tydlig bild av hur plast i havet kan påverka djuren som lever där.

– Ta en plastpåse till exempel, många djur tror att det är mat, säger Eva Anani.

Det blir också visning av filmen Strömmar av plast.

– Den handlar om hur plaster i haven förs upp av strömmarna, säger Emelie Grönberg från Havsnätverket i väst.

Naturskyddsföreningen i Kungsbacka firar 50 år i samband med utställningen och även om antalet medlemmar ökat stadigt de senaste åren, lokalt är medlemsantalet nu uppe i 2000, ser man gärna att fler engagerar sig aktivt.

– Det är jättesvårt att få människor att engagera sig aktivt. Vi vill gärna ha fler som hjälper till vid aktiviteter och i styrelsen till exempel, säger Carina Berglund, Naturskyddsföreningen i Kungsbacka.

 

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.