Annons

Toppmöte direkt – då levererade Lundgren

Casper Lundgrens Linköping är favoriter att ta hem förstaupplagan av eSHL. Premiärmotståndaren Luleå är även de tippade högt upp. Då såg Lundgren till att nolla konkurrenten i det första mötet.

Sport | 14 Januari 2020 16:00

Casper Lundgren vaktar kassen för Linköping i det historiska mötet i eSHL.

FOTO: Privat

ESPORT. I går spelades den första omgången av eSHL. Fjäråsbon Casper Lundgren och hans Linköping ställdes mot Luleå i ett dubbelmöte. En motståndare de känner till väl.

Innan eSHL startade spelade Fjäråsbon i den europeiska ligan där grundseriens slutomgång var mot just Luleå. Likaså semifinalserien. Inräknat premiären av eSHL har de ställts mot varandra åtta gånger under den senaste månaden. Alla har vunnits av Linköping.

Även om de hade det tufft i en av de senaste matcherna som slutade 1–0.

– Det var lite tråkigt att möta dem på en gång, men samtidigt skönt att bocka av de bästa lagen i början. De gjorde sin absolut bästa match av de som vi spelat mot dem hittills och de fick testa mig lite, säger målvakten Lundgren som stod pall.

Det andra mötet var mer enkelriktat – seger med 5–2. På fredag är det dags för nästa omgång. Då mot ännu en toppkonkurrent i form av Malmö.

– Jag skulle ranka Luleå som trea i SHL-ligan och Malmö är favoriter till titeln tillsammans med oss. Jag är otroligt laddad att möta den stora konkurrenten, säger Lundgren som är vän med flera spelare i Malmö.

Läs fler sportnyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Byggde egen tågvagn på tomten

Bostad Från början tänkte de bygga ett Attefallshus. Istället blev det en tågvagn. Nu står ...

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...

Få ledtrådar i jakten på toalettvandalerna

Blåljus På onsdagskvällen vandaliserades en av toaletterna vid Shell i Fjärås rejält. Detta i samband med att ...
Annons