Annons

Tonåring begärs häktad för mordförsök

En tonårig kille från Kungsbacka har idag begärts häktad, misstänkt för ett mordförsök i Falkenberg i fredags. Det var på en buss från Kungsbacka som han ska ha knivskurit busschauffören.

Blåljus | 29 September 2020 14:12

Det var i fredagskväll på en ersättningsbuss mellan Kungsbacka och Falkenberg som tre personer ska ha klottrat i bussen. När busschauffören konfronterade de tre personerna, blev han knivskuren i armen.

Nu har en 18-årig kille från Kungsbacka begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.
Busschauffören ska ha klarat sig med lindriga skador.

Dramatiskt gripande

18-åringen från Kungsbacka kunde gripas samma kväll på Falkenbergs station. Men 18-åringen försökte fly och tågtrafiken fick stoppas medan polisen sökte efter den misstänkte.

Enligt uppgifter till HN, ska gripandet ha varit dramatiskt och tonåringen misstänks därför också för våld mot tjänsteman och hot mot tjänsteman.

Misstänks för rån

Utöver försök till mord, är 18-åringen misstänkt för ett rån i Västra Frölunda i mitten av augusti, samt en skadegörelse på Resecentrum i Kungsbacka, samma dag som mordförsöket.

Den misstänkte är väl känd av polisen i Kungsbacka sedan tidigare. I vintras dömdes han  för 3 fall av skadegörelse, 1 ringa skadegörelse, 6 ringa narkotikabrott och 2 brott mot knivlagen. Påfäljden blev ungdomsvård i form av samtal på Vändpunkten.

Häktningsförhandlingen hålls i Varbergs tingsrätt klockan 15 idag.

LÄS ÄVEN:

Mildare brottsrubricering när 18-åring häktades

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nobben för Långabron

Bostad Det blir inget ekonomiskt bidrag till en nybyggnad av Långabron i Särö. Det är kommunledningens ståndpunkt. – Vi ...

Åtalas för otillåten pepparspray

Blåljus En man i 50-årsåldern åtalas för innehav av flera patroner OC-spray, som är pepparspray som till exempel ...

Döms för att ha kränkt boende

Blåljus En anställd på ett LSS-boende i Kungsbacka döms för att ha en kränkt en av de ...
Annons