Annons

Tölö blev krossat i det tidiga toppmötet

Tölö IF hade chansen att kliva upp i serieledning. Men istället blev det en svidande storförlust mot toppkonkurrenten Sävedalen.

– Sävedalen var extremt duktiga, säger tränaren Matilda Bergstrand.

Fotboll | 09 Augusti 2020 20:22

Matilda Bergstrand var nöjd med insatsen mot Tollereds IF. Åtminstone i andra halvlek. Arkivbild.

FOTO: Jasmin Frljevic

FOTBOLL. En seger och ett kryss på de inledande två matcherna. Det var Tölö IF:s facit under säsongsinledningen. Därför var det upplagt för toppmöte mot Sävedalen som vunnit sina två inledande matcher – och nykomlingen Tölö IF fick se prov på varför. När slutsignalen gick hade Sävedalen gjort sex mål. Tölö IF noll.

– De som ville mest i matchen vann. Vi var inte riktigt där, säger Tölötränaren Matilda Bergstrand.

“Vet vad tjejerna går för”

Att det blev så stora siffror menar Bergstrand var något i överkant.

– När det blev 3–0 och 4–0 så måste man gå för det. Då ökar du chanser för att göra mål framåt, men samtidigt ökar chansen att det blir mål bakåt. Nu blev det fler mål bakåt, säger Bergstrand.

Hur studsar man tillbaka efter en så stor förlust?

– Sävedalen var extremt duktiga och rutinerade. Vi blev lite försiktiga och jag vet vad tjejerna går för. Det var ett orättvist resultat sett till vad de kan. Vi är fortfarande nykomlingar och jag tycker att vi skulle kommit till matchen med en inställning av att inte ha något att be om ursäkt för, säger Bergstrand.

Läs fler fotbollsnyheter här.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Abrahamssons fyrling bakom jättevändning

Fotboll 0–3 efter mindre än en halvtimme. Trots det var tränaren Matilda Bergstrand lugn. Hon skulle få rätt – hon hade ...

Precis allt talar för Tölö

Fotboll David Berntsson gjorde 1–0 för Tölö. Och David Berntsson gjorde 2–0. Och 3–0. I sin åttonde seriematch sköt Berntsson tre ...

Tölö straffade ojustheterna

Fotboll Fysiskt, målsnålt och temperamentsfullt var ingredienserna. Det hela kokades ner till tre viktiga Tölöpoäng. Det ...
Annons