Annons

Tillgänglighetspromenad under Vita käppens dag

Höga kanter, kullerstenar och lurigt placerade stolpar. Det var några av hindren som uppmärksammades när SRF Kungsbacka tog en undersökande promenad på Vita käppens dag.
Nyheter | 16 Oktober 2018 16:57

Niklas Mattsson, ordförande i SRF Kungsbacka, framför ett hinder på trottoaren. Foto: Christina Nordwall

 

Höga kanter, kullerstenar och lurigt placerade stolpar. Det var några av hindren som uppmärksammades när SRF Kungsbacka tog en undersökande promenad på Vita käppens dag.

– Och det är jobbigt när det inte finns vanliga övergångsställen, som synskadad går det inte att få ögonkontakt med bilföraren, säger Niklas Mattsson, ordförande.

 

Vita käppens dag infaller den 15 oktober varje år och syftet är att öka förståelsen för den vita käppen och för synskadades behov av tillgänglighet i samhället.

– Fortfarande är det många som inte vet vad den vita käppen betyder och att det är meningen att de ska ta hänsyn, säger Niklas Mattsson.

Därför hade några av medlemmarna i SRF Kungsbacka samlats utanför Fyren och dagens aktivitet var att titta på tillgängligheten i Kungsbacka.

Läs mer i Norra Halland på fredag 19/10–18. 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

"Varför har vi inte gjort som i Norge och Danmark?"

Nyheter Torsdagens presskonferens i kommunhuset kretsade kring coronaläget i allmänhet och skolan i synnerhet. Reportrar för dagen var ...

Kritik mot badhusträngsel

Jobb & Pengar Överfullt med folk och dessutom smutsigt – så upplevde en besökare det nya badhuset i söndags. Entreprenören Medley ...

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...
Annons