24 Juni 2020 08:21 | Annika Lundby

Nu är det sommarlov för skolbarnen men för mig innebär semestern att gå tillbaka till skolbänken. Nu tror ni kanske att jag anmält mig till någon sommarkurs. Men så är det inte.
Det är dotterns första sommarlov då hon i fredags slutade f-klass. Men att få sommarlov innebär inte att man ska sluta ha skola tycker min dotter. Fast nu är det hon som är läraren och jag eleven.
Så i helgen har jag haft både matematik, svenska, NO och SO. Jag har fått en egen skrivbok där jag nu får samla på mig kunskaper. Vi började dagen med svenska och veckans mening. Det innebar att dottern skrev en mening på sin whiteboard innehållande olika fel och sedan skulle jag leta upp fel som till exempel att man inte börjar en mening med liten bokstav eller att det stod hår istället för har.

Naturkunskap

Därefter gick vi över till matematik. Mitt favoritämne. Här fick jag lösa tal som 9+5, 7+3 och till och med tal som 1-2. Och alla tal fick jag lösa i min fina rosa skrivbok.
När vi sedan bytte ämne till naturkunskap eller NO fick jag bland annat lära mig att schimpansen är lik människan och att mamman först bär ungen på magen och när den blir större bär hon den på ryggen.
När det var dags för SO var det i dag trafiksäkerhet på schemat. Här förklarade vår lilla fröken att det är väldigt viktigt att veta att man cyklar på höger sida och går på vänster. Och även om vuxna inte enligt lag måste ha cykelhjälm ska de ha det för annars är de korkade. ”Och mamma du vill väl inte vara korkad?”.

Pluspoäng

Dagen avslutades med bild. Uppgiften var att rita en tjej och en kille. Då bild var mitt sämsta ämne i skolan fick jag göra så gott jag kunde och krafsa ner något som förhoppningsvis skulle vara snäppet mer avancerat än en streckgubbe. Men dottern tog mig på axeln och sa uppmuntrande ”Det är bra mamma, det viktiga är att man gör sitt bästa. Och du har ritat en väldigt fin enhörning på tröjan. Det ger pluspoäng”. Så lite stolt kunde jag sedan ta rast resten av dagen.

Fler krönikor här