24 December 2019 10:10 | Stefan Pettersson

Hej på er.

Prognosen pekar mot 5-6 plusgrader och risk för regnskurar. Det låter väl som en ganska normal julafton i södra Sverige. Men det är inget att hänga läpp över. Det blir förhoppningsvis en härlig julstämning ändå.

I vår familj blev det en tidig julklapp då vi i torsdags skrev kontrakt för ett husköp i Kungsbacka. Det känns fantastiskt skönt att ha hittat ett hus för familjen. Flytten dröjer till sommaren, men jag ser verkligen fram emot att slippa veckopendla. Det funkar visserligen rätt okej, men det blir mycket resande och många dagar utan familjen så flytten är minst sagt efterlängtad. Samtidigt känns det konstigt att lämna släkt och vänner i Motala, men det är trots allt bara 30 mil mellan orterna så det funkar säkert bra att hålla kontakten ändå.

Och eftersom att vi flyttar till sommaren så förstår ni säkert att jag trivs i Kungsbacka. Visst finns det en del nya inslag som inte hamnar på pluslistan, exempelvis bilköer och pålning från morgon till kväll, men helhetsintrycket är mycket gott och dessutom har jag fått ett härligt gäng som nya arbetskamrater. Det är nog den absolut viktigaste punkten, annars skulle det inte fungera.

Men under julhelgen håller jag till i Motala. Vi tjuvstartade med julfirande redan under uppesittarkvällen. Det är inte så enkelt att samla hela gänget på en gång och dessutom har inte alla julledigt från sina jobb. Norra Halland tar inte heller julledigt. Visserligen så kommer det ingen tidning på fredag, men på vår sajt kommer det att vara full fart. Så passa på att få en nyhetsuppdatering mellan julmaten och Kalle Anka, det händer alltid nya saker i Kungsbacka.

Ha nu en god jul och jag passar även på att önska gott nytt år.