Annons

Svimmade – frias från vårdslöshet i trafik

”Jag var avsvimmad”. Så förklarade en 71-årig kvinna varför hon i maj orsakade en krock genom att göra en vårdslös omkörning på Onsalavägen. Nu har hon friats av tingsrätten.

Nyheter | 02 December 2019 20:30

Det var i början av maj som kvinnan, som kom körande på Onsalavägen i höjd med Björkgläntevägen, plötsligt bestämde sig för att köra om en framförvarande buss. Trots att hon fick möte och att det var uppenbart att hon omöjligt skulle hinna köra om bussen i tid, påbörjade 71-åringen sin omkörning.

Följden blev att hon prejade ned två mötande bilar i diket och körde in i bussen.

Åtal för vårdslöshet

Händelsen ledde till åtal för vårdslöshet i trafik mot 71-åringen.

Kvinnan, som är hemmahörande i Onsala, nekade till brott. Som förklaring till olyckan uppgav hon att hon svimmat vid ratten på grund av ett blodtrycksfall som hon drabbats av efter ett träningspass. För att styrka detta visade hon upp ett läkarintyg.

Friades av rätten

Ett vittne som fanns på plats under rättegången sade sig dock vara säker på att kvinnans omkörning gjordes medvetet.

Tingsrätten ansåg att den åtalades berättelse kändes trovärdig. Samtidigt konstaterade man att åklagaren inte fullt ut lyckats styrka att 71-åringens farliga omkörning gjorts avsiktligt.

Mot detta som bakgrund valde man att fria 71-åringen.

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Händelserik natt för polisen i Kungsbacka

Blåljus En smitningsolycka, en misshandel och tre knarkrelaterade brott höll Kungsbackas poliser sysselsatta under natten mot söndag.Lördagskvä...

Fick nog och slog tillbaka – döms för misshandel

Skola Under 2,5 år mobbades hon systematiskt av flera klasskamrater. På en mattelektion i slutet av augusti förra året fick den 16...

Veckans läsarbilder: Långledigt eller jobb

Familj Kristi himmelfärds dag innebär långledigt för en del, extra arbete för andra. Här kommer ...
Annons