Annons

Suget efter hockey var stort

Coronarestriktionerna gjorde Mikael Sandberg orolig för årets Golieweek. Men i måndags drog den årliga målvaktsträffen igång i Kungsbacka Ishall.

– Det är fantastiskt att vi står här i dag, säger Sandberg.

Ishockey | 23 Juli 2020 13:00

Fredrik Bergvik och de andra målvakterna har sett fram emot Goolieweek.

FOTO: Jasmin Frljevic

I vanliga fall hade de cirka 120 målvakterna, som ska medverka i målvaktscampen under de kommande tre veckorna, sovit i skolsalar och trängts inne i omklädningsrummen inför passen. Men för att kunna följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och distansering har årets Golieweek behövt ändras något.

– Vi har även avrått dem från att duscha i ishallen och maten kommer nu i matlådor istället för i stora kantiner, säger målvaktstränaren Mikael Sandberg.

Länge oklart

Det var länge oklart om den årliga målvaktscampen skulle gå av stapeln i och med coronapandemin. Nu när den är igång är det bara glädje menar Sandberg.

– Vi kör allt vi kan köra på isen och det är fantastiskt att vi kan stå här inne i dag. Man har varit lite orolig under våren och sommaren men nu är vi här med en bra uppslutning på ledar- och spelarsidan, säger Sandberg.

Gemenskapen viktig

Många av målvakterna som är på plats, bland annat den tidigare Hanhals Kingsmålvakten Fredrik Bergvik, ses campen som en uppstart inför återstarten med resten av laget.

– Samtidigt är det en social grej eftersom målvakterna är ganska ensamma och helt plötsligt får de hänga med varandra här, säger Sandberg.

Just umgänget, hur viktigt är det i tider som denna?

– Jag tror att det är jätteviktigt. Jag tror att målvakter på något sätt, och vi tränare, varit mer sugna på att träffas än under andra år. Denna veckan har vi sex målvaktstränare här, som jobbar i olika elitföreningar, och för oss är det också en grej att komma samman och ha det roligt tillsammans. Det är värdefullt, säger Sandberg.

Läs fler ishockeynyheter här.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Något fler fall av corona

Vård Senaste veckan sågs en svag ökning av positiva coronafall i Halland, men väldigt få är i behov av ...

Utspridd skördefest med öppna gårdar

Nöje & Kultur Det blir ingen höstfest på torget i år. Istället bjuder Kungsbackas gårdar in besökare i skö...

Debatt: Smittorisk via Färdtjänst och Resam?

Debatt Jag undrar över Färdtjänst/ Resams agerande under coronapandemin. Varför bär inte chaufförerna visir, munskydd och ...
Annons