Annons

Sudden death avgjorde när Partille cup tog slut

Handbollsfesten är över. HK Aranäs 28 lag får packa ner säsongen i bagen. Det var P18 som tog sig längst – det skulle ta slut efter ett slutsekunddrama.
Handboll | 10 Juli 2018 07:00

Handbollsfesten är över. HK Aranäs 28 lag får packa ner säsongen i bagen. Det var P18 som tog sig längst – det skulle ta slut efter ett slutsekunddrama.  

 

HANDBOLL. Det är en VM-feber i Sverige. 94-vibbarna när landslaget nådde hela vägen till en bronsmedalj har börjat darra. Det är dagen efter Sveriges åttondelsvinst mot Schweiz. HK Aranäs pojkar 18 är redo på Härlanda park – ett stenkast från Karin Boyes grav, poeten som skrev dikten ”I rörelse” som den dåvarande förbundskaptenen Tommy Svensson citerade på resan fram till VM-pallen för 24 år sedan.

 

På andra sidan står brasilianska Recreio da Juventude. Sydamerikanerna chockar Kungsbackalaget – men ju längre matchen lider desto tydligare blir kvalitetsskillnaden. A-lagets nyförvärv från Redbergslids IK, Simon Thorbjörnsson, vänder på en femöring. Motståndaren är borta och skottet sitter i bortre krysset. 17–11, brasilianarna får in en reducering innan det är över.

– Upp i krysset skulle den bara, säger han om målet.

 

Hur känns det att komma till Aranäs?

– Det känns som en bra förening och ett bra lag.

Vad siktar ni på?

– Vi ska ta oss så långt som möjligt. Samspel och lita på varandra krävs för att man ska lyckas.

På grannplanen inleder HK Aranäs F16 2 starkt mot norska Son HK. Men det tar tvärstopp i offensiven mot en skicklig motståndare. Förlusten i den gassande solen skrivs till 8–15.  

 

Cupens hjärta är på Heden där 26 planer är i full rulle. HK Aranäs P16 2 ställde upp mot Eslövs HF. Runt omkring var det ett folkmyller men på planen höll de vitblåa tillräckligt fokus för att vinna med 14–11.

Desto enklare var det för HK Aranäs F16 1. Sunnydale från Bangladesh har inte skuggan av en chans. På en av huvudplanerna vinner de de neutrala åskådarnas hjärtan men matchen vinner HK Aranäs med 29–1. Dock var det Sunnydale som stod för matchens största jubel när de något chockade lyckas  överlista Aranäsförsvaret.

 

VM-resan för Sverige tog slut på lördagseftermiddagen. Då var även årets Partille cup över för HK Aranäs. Säsongen var till ända för HK Aranäs 28 lag. En ny säsong väntar bakom kröken.

F16 2 slogs ut i 16-delsfinal i b-slutspelet.

P16 2 gick till 16-delsfinal i a-slutspelet.

G16 1 fick ge sig i åttondelsfinal i a-slutspelet.

 

Men de som nådde allra längst var P18. Efter att de besegrat Recreio da Juventude och kryssat mot HK Eskil slog de i tur och ordning tyska Suchsdorfer SV, Guif, brasilianska BRH och Skånela innan de var framme vid semifinal. På andra sidan väntade Lugi HF.

 

HK Aranäs fick jaga hela matchen – vid underläge 12–15 vittrade skåningarna en finalplats men med fem sekunder kvar skickade Anton Fogelblad in 16–16. Förlängning tog vid där första målet vann gällde. Lugi gjorde inget misstag i sitt första anfall och skickade ut Kungsbackalaget efter ett genombrott. Lundalaget vann sedan finalen medan HK Aranäs packade ihop en säsong.

– Det viktiga här är att man får möta olika lag. Som brassar och polacker, det är det som är lärorikt. Det är därför vi är här, säger Aranästränaren Niklas Virolainen. 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Mattias Elfström återvänder till Hanhals Kings

Ishockey Han lämnade Hanhals Kings inför den förra säsongen. Nu forwarden Mattias Elfström tillbaka. ISHOCKEY. Mattias ...

De ställer om – istället för att ställa in

Sport RF-SISU i Halland tänker om kring sina sommaraktiviteter för barn. Detta för att kunna genomföra dem ...

"Tillsammans kan vi bli en stark förening"

Fotboll Diskussioner kring en sammanslagning har pågått under de senaste decennierna. Snart kan Särö IK och Kullavik IF ...
Annons