Annons

Styrkebesked av Tölö

Matchplanen fungerade till punkt och pricka. Tölös djupledsspel gav fyra mål, men framför allt tre poäng.
Fotboll | 23 April 2019 21:13

Matchplanen fungerade till punkt och pricka. Tölös djupledsspel gav fyra mål, men framför allt tre poäng.

 

FOTBOLL: DIVISION 3

Tölö IF – Vinbergs IF 4 – 3

 

Tölötränaren Matilda Bergstrand tog fart längs sidlinjen efter att domaren satt pipan i munnen och blåst av matchen. Sedan for hon upp i ett segerhopp. Tölö IF hade slagit en av huvudfavoriterna till seriesegern, men det var dramatiskt.

– Det var för spännande, säger Matilda Bergstrand och skrattar.

 

Segern grundlades i hur hemmalaget utnyttjade ytorna i gästernas försvar. De hade inför matchen pratat om svagheterna i Vinbergs defensiv, det fanns djupledsbollar att slå.

Efter många försök kom till slut Elin Björnson rätt. Ensam med målvakten gjorde hon inget misstag och chippade in kvitteringen. Dock tvingades hon utgå i samma situation.

– Vi har pratat i veckan om att vi ska offra oss. Elin offrade sig verkligen när målvakten gjorde en bra slängning och landade på knät, säger tränaren Matilda Bergstrand.

 

I den andra halvleken fick Tölö IF en smakstart när Maja Abrahamsson blev sopren. Anfallaren rundade målvakten och skickade Tölö till ledning som växte till 3–1 sedan Maia Andresen serverats ett öppet mål. Då öste Vinberg på framåt och Klara Guldbrandsen fick sträcka ut ordentligt för att freda målet.

En reducering kom men när Fanny Apelvi kyligt skickade in 4–2 i slutminuterna såg det ut att vara klart. Men ett fysiskt starkt Vinberg tryckte omgående in en reducering. Slutsekunderna gick sakta men Tölö IF kunde till slut pusta ut.

– Överlag spelade vi en bättre fotboll. De spelar en annan slags fotboll med mycket långbollar, det har vi fokuserat på i veckan. Vi läser av dem och fortsätter spela vårt eget spel. Vi gör det vi ska och utnyttjar deras brister, säger Tölötränaren.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Så många vill ta del av stödpaketet

Sport Över 4 000 föreningar och närmare 50 specialidrottsförbund har ansökts om regeringens stödmiljoner. – Nu väntar ett gediget ...

Ryske anfallaren öppnar för en fortsättning

Bandy Sergey Pochkunov kom in i december och levererade direkt. Nu öppnar anfallaren för att återvända till Sverige och ...

Skyttekungen kan vara förlorad

Bandy Adam Rudell kom till Frillesås inför förra säsongen och gjorde få besvikna. Nu talar mycket fö...
Annons