Vädret idag
Mestadels molnigt
17°C
Prognos juli 23, 2019
dag
Delvis soligt
22°C
 

Straff för kö till äldreboende

Kungsbacka börjar komma i kapp med sina äldreboenden. Men fortfarande kan väntetiden vara orimlig. Nu åker kommunen på en straffavgift på 359 000 kronor.

 

Kungsbacka beslöt i januari 2017 att en kvinna hade rätt till plats på ett särskilt boende, men det dröjde över tio månader innan beslutet verkställdes. Fallet anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som begärde en förklaring.

Kungsbacka hänvisade till bristen på boenden, men pekade också på att kvinnan under tiden fått både hemtjänst och trygghetslarm.

Men IVO är inte nöjd. Dels missade kommunen att skicka in handlingar som krävs, dels är mer än tre månader inte acceptabel väntetid.

Nu vill IVO att en straffavgift på 359 000 kronor döms ut. Största delen motsvarar vad kommunen ”sparat” på att inte bygga ut äldreboenden i tid, men 72 000 kronor är en ren straffavgift.

Kristian Alm
Reporter 0300- 52 13 66

TYCK TILL: Kommentera artikel

Kommentera detta inlägg

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

NYHETER

DebattLäs mer >>

ANNONS

TYCK TILL:

Brukar du vattna dina rabatter i trädgården med kranvatten?

Visa Resultat

Loading ... Loading ...

Diskutera TYCK TILL

Kommentera

DET HÄNDERLäs mer >>

Fredag 19 juli

kl 12–15 Naturkampen på Naturum Fjärås Bräcka. En naturlig femkamp där du får mäta dig med olika djur. Kan du kliva lika långt som en älg, trumma lika snabbt som en hackspett eller har du lika många tänder som en gädda?

Lördag 20 juli

kl 13-14.30 Historisk guidning. På 12–1300-talet låg det en borg, Hunehals Borg, vid Hanhalsholme. Denna borg var ett centrum för nordisk politik, med maktstrider, mord...

Läs Mer

Så här funkar eNH!