Annons

Storförlust men inte utspelade

Onsala BK åkte ner till Skåne för att ställa sig mot seriens kanske bästa lag, nämligen Ängelholm. Man började bra och spelade delvis jämnt med dem, men sen tog hemmalaget över.
– Vi har svårt att hantera deras effektivitet, säger spelande tränaren Adam Fogelblad.

Fotboll | 19 Juni 2021 17:39

Jublet uteblev. Onsala BK fick fira en gång i matchen mot Ängelholms FF. Sen tog det stopp. Arkivfoto.

FOTO: Christian Johansson

Matchfakta Division 2:

Ängelholms FF – Onsala BK 5–1(2–1) 
1–0 (11), 1–1 (30) Hugo Lindström, 2–1 (40), 3–1 (54), 4–1 (63), 5–1 (66)

Inför matchen var det endast två lag med full pott i tabellen, Ängelholms FF och Onsala BK. Kungsbackalaget hade tagit tre uddamålssegrar och skåningarna hade fullständigt pulvriserat sitt motstånd målmässigt.

Stod upp bra

Därför var det också ett rejält test för OBK, som sett imponerande ut i de första tre matcherna. Men mot Ängelholm blev det svårt. Redan i matchinledningen fick man testas ordentligt.

– Vi försöker spela vårt spel. Vi har mest boll i första halvlek men de är väldigt bra på att utnyttja deras målchanser, säger Fogelblad.

Det var också Ängelholm som skulle göra matchens första mål. Men Onsala skulle jobba sig in i matchen och även lyckas kvittera i den 30:e minuten genom Hugo Lindström. Men närmare än så kom man inte.

Mental kollaps

I början av den andra halvleken visade Ängelholm varför man är serieledare och när Onsala släppte in tre raka mål inom loppet av tolv minuter var det en för stor uppförsbacke för hallänningarna.

– Det är en liten mental kollaps och de är väldigt effektiva med deras omställningar. När de kommer fyra mot fyra eller fyra mot fem så är de skarpa, där kanske vi ska vara lite mer cyniska, säger tränaren.

Slutresultatet skrevs i och med det till 5–1 i Ängelholms favör. Och Onsala BK åkte därmed på säsongens första förlust i seriespelet. Men även om siffrorna stack ut så tycker ändå Adam Fogelblad att spelarna inte behöver hänga allt för mycket med huvudena.

– Jag är inte nöjd med insatsen men jag är nöjd med attityden. Vi spelar borta mot seriens skarpaste lag och försöker ändå spela på vårt sätt och vi gör det ganska bra. Vi är påväg någonstans och vi tror det kommer bli bra till slut, säger han.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Pågående skogsbrand i Anneberg

Nyheter Nej, en skogsbrand är väl att ta i, men det pyr lite i en backe i skogen vid Skå...

Lukas och Moa släckte branden i ödehuset

Nyheter Under sin eftermiddagspromenad i Onsala i måndags såg Lukas Johansson och Moa Ekdahl, båda 20 år, rök ...

Erik Persson vidare till semifinal

Sport Ett av Kungsbackas största guldhopp, Erik Persson, har gjort sitt debutlopp i herrarnas 200m bröstsim på OS i ...
Annons