Annons

Stopp i tågtrafiken – buss från Hede

Hede station blir central den kommande veckan. Med start ikväll stängs Viskadalsbanan av medan Västkustbanans trafik glesas ut. Främst är det trafiken mellan Göteborg och Falkenberg som berörs. För tågresenärer som ska den vägen blir det byte till och från buss på Hede station.

Trafik | 20 Juni 2021 20:57

Nu blir det stopp i en del av tågtrafiken mellan Falkenberg och Göteborg. Först efter midsommar kommer tågen att gå som vanligt igen.

FOTO: Öresundståg

Det är Trafikverket som stoppar tågen då bangården på Varbergs station ska byggas om.

Börjar redan ikväll

Första bussbytet i Hede äger rum redan ikväll, då Öresundståg 20189 med avgång 23.40 från Göteborg C till Halmstad stoppar redan i Hede, där samtliga resenärer får byta till buss. Samma sak gäller Öresundståg 1098 som normalt avgår 23.06 från Falkenberg. Fram till Hede station ersätts tåget av buss.

Måndag 21 juni – torsdag 24 juni ersätts samtliga Öresundståg av buss på sträckan Falkenberg–Göteborg. På kvällstid utgör Hede station slutstation för bussarna och för vidare resa till Göteborg hänvisas resenärerna till Kungsbackapendeln.

Ombytlig midsommartrafik

Under midsommarhelgen 25-27 juni ersätts tågen av buss mellan Falkenberg och Hede stationer. Till och från Hede station hänvisas resenärerna till Kungsbackapendeln.

På måndag 28 juni ersätts de inställda avgångarna med Öresundstågen helt med buss.

Viskadalsbanan hålls helt stängd mellan klockan 00.00 den 21 juni och klockan 06.00 den 28 juni. Här ersätts tågen med buss eller taxi.

”Räkna med längre restid”

– Ersättningstrafiken är dimensionerad så att beläggningen inte ska överstiga 50 procent och därmed kunna genomföras utan risk för smittspridning enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Vi kommer även att ha kundvärdar på plats i både Varberg och Falkenberg för att hjälpa resenärerna till rätt buss, säger Peter Gyllander – presschef hos Hallandstrafiken.

– Vi rekommenderar som alltid att alla som ska resa på Västkustbanan eller Viskadalsbanan under tågstoppet, söker sin resa i reseplaneraren i appen eller på hemsidan. Där ser man restiderna för både bussarna och tågen och man måste räkna med längre restider, avslutar han.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu har brunnen i Åsa fått ett brunnslock

Trafik En brunn som saknade brunnslock i Åsa ledde till att en häst föll i brunnen och ryttaren skadades. ...

Lotta är tillbaka på Liseberg efter EM-pausen

Scen Imorgon, torsdag, släpps biljetterna till sommarens kommande måndagskvällar med Lotta på Liseberg. 500 sittplatser per program erbjuds. Premiä...

Föll ner i brunn i Åsa

Åsa När Carina Ed tog sin dagliga ridtur på Ölmanäs ringväg i Åsa föll hon och hä...
Annons