Annons

Stopp i avloppsledning

Skyfallen under dagen ställde till det rejält för reningsverket i Kullavik. Det blev totalstopp i båda huvudledningarna in till verket och det var fortfarande stopp i den ena ledningen på eftermiddagen.

Bostad | 14 Januari 2020 15:49

Kullaviks reningsverk.

FOTO: Adam Folcker/Kungsbacka kommun

När det regnar mycket läcker det in dagvatten i avloppsledningarna. Det kan till exempel handla om stuprör som är felkopplade och mynnar i avloppsledningen. Vattnet sveper med sig toalettavfall som lagrats i rören, och i värsta fall kan det bli stopp.

Det inträffade på tisdagen i Kullavik. Båda rören sattes igen.

– Vi har försökt spola rent både med våra egna sugbilar och extra sugbilar, men det är fortfarande stopp i ena röret, säger Maurice Bourne, enhetschef avloppsrening på Kungsbacka kommun.

Är det något särskilt som fastnat?

– Nej, det är det vanliga: tops, bindor, fett och annat som inte ska spolas ner i toaletten. Men folk verkar inte ta till sig att toaletten inte ska användas som soptunna.

Kommunen skickade under eftermiddagen ut sms till boende i Kullaviksområdet för att påminna om att det är förbjudet att slänga vad som helst i toan. Men det råder inte förbud att använda toaletten.

 

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Får samhällstjänst för våldtäkt

Blåljus En 19-årig man har dömts till skyddstillsyn och samhällstjänst för våldtäkt på en ...

Tågtunnel en usel lösning

Trafik Vem vill ha en tågtunnel genom Kungsbacka för 12 miljarder och en byggtid på tolv år? Troligen ingen. Dä...

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...
Annons