Annons

Steget efter matchen igenom

Efter den långväga bortaresan i senaste omgången var Frillesås åter på hemmaplan. Men trots en spelledig helg orkade man aldrig skapa någon nerv i matchen mot Västerås.

Bandy | 12 Januari 2021 21:22

Frillesås fick slita mot Västerås, och fick se sig besegrade i många dueller.

FOTO: Oliver Marshall

Matchfakta

Frillesås BK – Västerås 3 – 5 (1–3)
0–1 (2), 0–2 (7), 1–2 (18) Nicklas Gustafsson, 1–3 (19), 1–4 (48), 1–5 (53), 2–5 (73) Fredrik Brandin, 3–5 (88) Sergey Pochkunov.

Mesta mästarna Västerås startade bäst på Sjöaremossen och gick upp i en tidig tvåmålsledning. Och när Frillesås väl reducerade genom Nicklas Gustafsson, tog det bara en minut innan gästerna återigen hade fått in en boll bakom Christian Axelsson i FBK-målet.

– Vi spelade nog lite som de förväntade sig att vi skulle spela. Sedan är Västerås är ett av de svåraste lagen att möta. De har så bra snurr i spelet och åker mycket skridskor, säger Gustav Friman i Frillesås.

Förhoppningarna på en upphämtning från hemmalaget grusades omgående i den andra halvleken. Bortalaget gjorde två snabba mål och luften gick där och då ur Frillesås.

– Ja det kan man säga. Vi hade ändå bara två mål upp, men när dem dubblade den ledningen så snabbt i den andra blev det jobbigt.

Tröstmål i slutet

Precis som i den senaste förlusten mot Bollnäs snyggade FBK till siffrorna i slutet genom mål av veteranerna Fredrik Brandin och Sergey Pochkunov. Men det blev en ny förlust, och nu väntar några dagars spelledighet innan det är dags för nästa bussresa, då laget åker till Uppsala på fredag för att möta Sirius.

– Vi kunde gjort något mer mål i slutet av första. Då tror jag det hade blivit en annan match.

Börjar energin ta slut efter det täta spelschemat?

– Kroppen känns faktiskt helt okej, men det är klart att vi haft ett tufft matchande. Nu tunnas det snart ut ganska rejält, vilket kan vara välbehövligt.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Säsongens andra seger – lämnar jumboplatsen

Bandy Plötsligt lossnade det ordentligt för Frillesås, som under fredagen kunde inkassera sin andra vinst i Elitserien. Efter ...

Ny förlust och 20 timmar buss

Bandy Matcherna är tajtare, men förlusterna fortsätter att komma för Frillesås. Under fredagen hade man ledningen i ...

Förlust efter snöpligt avslut

Bandy Frillesås följde upp vinsten senast med en ny bra insats, denna gång mot Vänersborg på hemmaplan. ...
Annons