Annons

Sportchefen lämnar sin roll

Björn Erlandsson har varit sportchef i Hanhals Kings i närmare sju år. Nu tackar han för sig och ska ägna mer tid åt familjen.

– Det har tagit väldigt mycket tid, säger Erlandsson.

Ishockey | 06 April 2020 19:55

Björn Erlandsson lämnar rollen som sportchef och kommer att agera som mentor till a-laget inför säsongen. Arkivbild.

FOTO: Christian Johansson

ISHOCKEY. Samma dag som klubben presenterade en ny tränare kommunicerades det ut att Björn Erlandssons roll som sportchef försvinner. Han ersätts av ett sportråd, där han inte kommer att ingå.

Den tidigare sportchefen lämnar inte Kungsbacka Ishall omgående utan kommer att vara kvar kring truppbygget inför den kommande säsongen. Exakt hur hans nya roll som mentor kring a-laget kommer att se ut har inte fastställts.

– Vi tar en månad i taget. Jag kommer att hjälpa till med att värva spelare och ledare och sedan får vi se vad jag känner i maj, säger Erlandsson.

Vad känner du just nu?

– Vi får se vad rollen leder till och hur mycket tid det tar. Jag har annat att göra och vill göra annat, säger han.

Han har varit aktiv i Hanhals Kings som sportchef i drygt sju år och har bland annat varit med och utvecklat samarbetet för SHL-klubben Frölunda. Han ser tillbaka positivt på de sju åren.

– Det har varit en fantastiskt rolig resa och vi har tagit juniorhockeyn från ingenting till vara mellan 40-50 ungdomar. Så det har varit roligt att få många barn att idrotta och det är ganska få föreningar i Sverige som kan upp till tre lag på juniorsidan. Och det har självklart varit roligt att ta upp herrlaget till division 1, säger Erlandsson.

Han fortsätter:

– Men det har också tagit för mycket tid. I den här rollen arbetar man inte så mycket med idrott, säger Erlandsson som i år ska bli morfar.

Nu hoppas han kunna spendera mer tid med familjen.

– Jag ska greja lite hemma och umgås mer med min familj och finnas till hands för dem, säger Erlandsson.

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Forwarden fortsätter i Hanhals Kings

Ishockey Forwarden Johan Zarwel har kritat på ett nytt kontrakt med Kungsbackaklubben. ISHOCKEY. Johan Zarwel, fostrad i Rögles ungdomsakademi, anslö...

Ung målvakt klar för Hanhals Kings

Ishockey Hanhals Kings fortsätter att bygga inför kommande säsong. De har nu gjort klart med den unga må...

Tvåvägsback klar för Hanhals Kings

Ishockey Truppbygget inför kommande ishockeysäsong pågår för fullt. Nu har Hanhals Kings gjort klart med en ...
Annons