SPORT 2022-08-08 KL. 11:01

Tre viktiga poäng för Lindome

Av Anton Lorentzson

En snöplig förlust i återstarten senast mot Tvååker. På lördagen kämpade Lindome om ytterligare poäng hemma mot Ängelholm. Det blev en komfortabel seger, men tränare Adam Ekblad andades ut först när 4–1 satt.
– Med tanke på hur det sett ut så kände jag att det var klart först när vi satte fyran, säger han.

Tre viktiga poäng för Lindome
Lindomes tränare, Adam Ekblad, andades ut när Alexander Nilsson gjorde 4–1. Arkivfoto: Eric Andersson

TV-klipp och nyheter

Fotboll Ettan Södra:
Lindome Gif–Ängelholm 4–1

En följetång under Lindomes säsong är att man släppt in viktiga mål vid viktiga tillfällen. Senast i förlusten mot Tvååker släppte man in mål strax innan halvtidsvilan och alldeles i slutskedet av matchen. Mot Ängelholm tog man ledningen av nyförvärvet Mirad Garza, men återigen släppte man in ett mål precis innan halvtid och gick till vila med likaläge.

– Vi har varit med om det väldigt många gånger i år. Men killarna hade laserfokus och det var ett positivt halvtidssnack. Det var starkt av killarna, säger Adam Ekblad.

I den andra halvleken var det inget större snack om vilka som var det bättre laget. Lindome gjorde både 2- och 3–1 innan Adam Ekblad kunde andas ut när Alexander Nilsson, som var inblandad i det mesta framåt för Lindome, satte fyran.

– Det är en gedigen insats, framförallt offensivt. Vi gör fyra mål och skapar ytterligare flera bra lägen. Vi var bättre i stora delar av matchen och vinner klart rättvist, säger Ekblad.

Utöver Mirad Garza, som startade sin första match för Lindome, har man också gjort klart med mittbacken Anders Alö, tidigare spelare och sportchef för Lindome.

– Anders var med för två år sedan och var en bärande spelare. Civilkarriären kom emellan men nu har han fått lite mer tid. Han kunde inte vara med mot Ängelholm, men kommer spela för oss i framtiden. I "Murre" (Mirad Garza) så får vi en spelskicklig, all round-mittfältare. Han har bra blick och en fin passningsfot. Förhoppningsvis och troligtvis kommer han passa bra in i vårt sätt att spela fotboll, säger Adam Ekblad.

I och med segern klättrar Lindome upp till kvalplatsen och jagar nya poäng redan imorgon, borta mot tabelltrean Ljungskile.

– Vi har 14 matcher kvar och inställningen är att prestera och bli bättre för varje match. Spelar vi som vi kan och har gjort de senaste två matcherna så är jag övertygad om att vi klarar att hålla oss kvar. Men det gäller att vi presterar, säger Adam Ekblad.

Matchfakta:
Lindome Gif–Ängelholm 4–1 (1–1)
1–0 (24) Mirad Garza, 1–1 (44), 2–1 (58) Robert Lipovac, 3–1 (74) Anton Johansson, 4–1 (83) Alexander Nilsson


LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2023-09-19 KL. 16:30
Efter SM-guldet: "Otrolig stolthet"
Premium | SPORT 2023-09-17 KL. 21:04
Nykomlingen slog till direkt
Premium | SPORT 2023-09-12 KL. 14:00
Ytterligare en kapten lämnar Varla

Fler nyheter

TV-klipp och nyheter

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta
NYHETER 2023-09-22 KL. 11:55
Premium

Tore fortsatt fast i hemmet – kan tvingas flytta

88-åringen nekas bostadsanpassning

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | NYHETER 2023-09-23 KL. 15:02
Sagaloppet stöttar Barncancerfonden
Premium | KULTUR & NÖJE 2023-09-23 KL. 12:00
Ny fotoutställning om livet
Premium | HANDBOLL 2023-09-22 KL. 21:59
En högkaratig målvaktsmatch
Premium | NYHETER 2023-09-22 KL. 19:46
Eksta får årets planetskötarpris

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Här är årets vinnare av arkitekturpriset

Tusen invånares röster har avgjort vilka byggnader som får årets arkitekturpris från Bygg- och miljöförvaltningen. Vinnarna korades på Tullens innergård under strålande sol och högtidliga former under lördagen.