SPORT 2022-08-17 KL. 14:56

Tourens sista deltävling avgörs i Onsala

Av Anton Lorentzson

Det svenska discgolfförbundets nationella tour avgörs på Kaparebanan i Onsala den 2-4 september. Det är den fjärde och sista deltävlingen och många av Sveriges bästa spelare drabbar samman.

Tourens sista deltävling avgörs i Onsala
Den fjärde deltävlingen av det svenska discgolfförbundets nationella tour ska avgöras på Kaparebanan i Onsala. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: John Skoglund

Tre deltävlingar av det svenska discgolfförbundets nationella tour har redan spelats, i Helsingborg, Västerhaninge och Luleå. Den fjärde och sista deltävlingen arrangeras av Onsala Discgolf och hålls på Kaparebanan, som är en tävlingsklassad artonhålsbana på nationell nivå i parkmiljö.

– Vi fick förfrågan av förbundet att arrangera en deltävling. De har vänt sig till klubbar som har banor som är bra nog och Kaparebanan är en av de banorna i Sverige där det går att hålla bra tävlingar, säger klubbens ordförande, Marcus Normark.

Totalt finns det 144 platser i tävlingen, fördelat på fem klasser eller divisioner. Pro Open är den största klassen, öppen för alla, och där de bästa spelarna spelar. Med ett par veckor kvar till tävlingen så finns det fortfarande platser kvar till tävlingen. I dagsläget är 102 spelare anmälda.
Varje spelare spelar tre rundor på banan, en per dag. Som i en vanlig golftävling så vinner den med flest slag, eller kast i det här fallet, under par. Kaparebanan har ett banpar på 60 och just nu ligger banrekordet på -9, alltså 51 kast. Marcus Normark tror att det kan stå sig även efter att Sverige-eliten tävlat på banan.

– Det är en ganska svår bana. Många tycker den är fin och bra men också väldigt svår. Jag är inte säker på att banrekordet kommer att ändras under tävlingen. Jag är också ganska säker på att alla som spelar inte kommer landa under banparet, säger han.


Marcus Normark, ordförande i Onsala Discgolf. Foto: Privat


Marcus Normark ser fram emot att arrangera den sista deltävlingen av den nationella touren.

– Det ska bli kul att se de bästa spelarna i Sverige och hur de hanterar vår bana. Det är ett bra läge för oss att visa upp sporten i närområdet. Vi hoppas på mycket publik, främst på söndagen när allt ska avgöras. Vi hoppas också på att fint väder så att många vill komma, det kommer bjudas på riktigt bra discgolf.

Onsala Discgolf kommer även ställa upp med egna spelare i tävlingen, omkring tio stycken.

Vilka ska man hålla lite extra koll på från er klubb?
– Vi har Tobias Östling som är en riktigt duktig spelare. Vi har Johan Davidsson, som är vår lagkapten i det lag som kommer spela lag-SM senare i september. Vi har Henrik Johansen och så finns det en del till, gör de bra rundor så har de absolut chansen att kämpa i toppen. Det ska bli kul att se hur de presterar på hemmabanan mot andra spelare på den här höga nivån, säger Marcus Normark.


SENASTE TV-NYHETERNA

SD besvikna
NYHETER 2022-09-27 KL. 11:15

SD besvikna

Alliansen fortsätter styra i Kungsbacka

Populära badet får nya toaletter och duschar
NYHETER 2022-09-27 KL. 08:00

Populära badet får nya toaletter och duschar

NYHETER 2022-09-27 KL. 06:59

"Säkerheten har högsta prioritet"

Talmansomröstning första punkten i riksdagen
NYHETER 2022-09-26 KL. 20:00

Talmansomröstning första punkten i riksdagen

Jan Riise (Mp) och Carita Boulwén (Sd) första dag på nya jobbet innebar framröstningar av fyra talmän.

Kommunen rustad inför höstmörkret
NYHETER 2022-09-26 KL. 17:00

Kommunen rustad inför höstmörkret

Högen med trasig belysning har betats av

Fler nyheter