SPORT 2022-04-17 KL. 20:48

Storvinsten räckte inte

Av Carl Schöndell

Trots en övertygande seger mot Kumla HC så räckte det inte för Hanhals Kings, som dessvärre får spela division 2 nästa säsong.
– Det är tråkigt för föreningen. Det är en stor besvikelse, vi har inte varit tillräckligt bra i år, säger försvararen Kim Roussakoff.

Storvinsten räckte inte
Storsegern räckte inte. Hanhals Kings spelar division 2 nästa år. FOTO: Carl Schöndell

Ishockey: Kval till HockeyEttan: Hanhals Kings – Kumla HC Black Bulls 7–1
Efter säsongens näst sista match så står det klart att Hanhals Kings kommer att spela i division 2 nästa år. I kvalet till HockeyEttan så har man inte varit bra nog. Och trots att man under söndagen pulvriserade Kumla HC Black Bulls så räcker det inte för att kampen om överlevnad ska leva även i den sista omgången.

Turbulent säsong

Hanhals säsong har varit en berg- och dalbaneresa. Man har ibland tagit imponerande segrar men har i det stora hela inte varit tillräckligt bra. Under höstens grundserie blev man till sist ohotad jumbo och hade en stor uppförsbacke inför vårsäsongen.

Men det var inte bara på planen som man hade problem. Föreningen saknade pengar och under januari månad förklarade dem att det saknades tre miljoner av budgeterade intäkter.

På isen fortsatte man kriga, men det räckte inte för att undvika kval nedåt. Väl där proklamerade man att man inte ens kommer försöka sig på att kvala sig kvar, då man inte hade tillräckligt med pengar i klubben.
Men in kom Thomas Heden, som räddade klubben säsongen innan, och skapade ett eget coachingteam från egna leden, Andreas Elofsson fick ansvaret som matchcoach medan Heden styrde träningarna.
– Han har gjort det bra (Elofsson) det är svårt bli inkastad på studs men de har gjort de bra och Heden som har hållit i träningarna. Det har varit en bra go inom laget, säger Roussakoff.

Positiv start

Kvalspelet inleddes bra med vinster mot lagen som spelade positiva kval och även seger mot Tyringe SoSS som var ett av lagen man direkt tävlade mot för att behålla sin plats i HockeyEttan. Men där tog det stopp för Hanhals som åkte på tre raka förluster, varav en riktig storförlust hemma mot Guts Finspång.
– Vi fick fem skador och efter det började vi förlora. Vi har fått spela med tre femmor och säga vad man vill om division 2-lag men de kämpar som grisar. Har man inte tillräckligt med folk så går det inte. Vi har inte riktigt orkat, säger Roussakoff.

Och efter en bortaförlust mot Mjölby i veckan, så var läget följande; Hanhals behövde vinna sina två sista matcher samtidigt som Tyringe inte fick ta några poäng mot Guts Finspång eller Mjölby.

Men Kungsbackalaget hade bestämt sig för att åtminstone ge allt i det som de själva kunde påverka för att hålla hoppet vid liv inför sista matchen.
Man inledde starkt och bara efter en minut hade man gjort 1–0. Andra målet kom även det i den första perioden och bortalaget såg nedstämda ut. Men när lagen kom ut i den andra perioden så slarvades det i Hanhalsförsvaret vilket ledde fram till att Kumla kunde reducera.
– Vi började bra men blev lite skakiga när de gjorde 2–1 och det är alltid svårt att spela sådana här matcher, säger Roussakoff.

Men efter en orolig tid så visade Hanhals genom Ludvig Nilsson att det var dem som skulle vinna matchen, när han med ett aggressivt försvarsspel påpassligt vann pucken i egen sista tredjedel, drev upp och serverade läckert Erik Strömbäck som enkelt gjorde 3–1. Efter det var det lekstuga för hemmalaget.
– De kändes inte jättemotiverade och när vi gör 3–1 sjunger de ihop fullständigt och vi spelade av det snyggt, säger Roussakoff.

Siffrorna rann iväg till hela 7–1 och de dryga trettio personer som tagit sig till gamla ishallen fick se en sista hemmamatch som de kan vara nöjda med.

För Hanhals Kings väntar en osäker framtid. Spelare kommer antagligen försvinna och ingen vet nog riktigt hur framtiden kommer se ut för varken tränarstab eller föreningen. För den rutinerade försvararen Kim Roussakoff kommer det inte bli någon ishockey, iallafall inte på den här nivån.
– Jag kommer inte spela hockey nästa säsong. Jag kände vid jul att det här var sista säsongen och när jag samtidigt fick ett jobberbjudande för några månader sen så innebar det att jag inte kommer kunna fortsätta, säger han.

Tråkigt att lämna Hanhals på det här sättet?
– Ja absolut. Man ville verkligen försöka hålla oss kvar så man kunde lämna med flaggan i topp.


Matchfakta: Hanhals Kings – Kumla HC Black Bulls
1–0 (1.16) Emil Backman, 2–0 (13.43) Albin Storm, 2–1 (21.50), 3–1 (32.09) Erik Strömberg, 4–1 (35.19) Erik Strömberg, 5–1 (48.04) Ramsus Rosenqvist, 6–1 (53.37) Rasmus Rosenqvist, 7–1 (54.12) Albin Storm


LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE I SPORT

Premium | SPORT 2023-06-01 KL. 09:30
Emil är ett steg närmare OS-drömmen
Premium | SPORT 2023-05-28 KL. 14:00
Dramatik med krascher under folkrace
Premium | SPORT 2023-05-17 KL. 09:55
Klubban som driver många till vansinne

Fler nyheter

MEST LÄSTA SPORT

Premium | SPORT 2023-06-01 KL. 09:30
Emil är ett steg närmare OS-drömmen

Fler nyheter

SENASTE TV-NYHETERNA

Eldningsförbud – men det här får du göra
NYHETER 2023-06-01 KL. 15:00

Eldningsförbud – men det här får du göra

Butiken tas bort när mack blir obemannad
NYHETER 2023-06-01 KL. 11:45

Butiken tas bort när mack blir obemannad

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad
NYHETER 2023-06-01 KL. 10:30

Solig festdag när boendet ordnade egen marknad

Tågstopp under större delen av dagen
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:08

Tågstopp under större delen av dagen

Två 15-åringar åtalas för misshandel på skola
NYHETER 2023-06-01 KL. 07:00
Premium

Två 15-åringar åtalas för misshandel på skola

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:43
Efter tunga perioden klev Jonsson fram
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 22:02
Lerkils stod för en överkörning
Premium | FOTBOLL 2023-06-01 KL. 21:36
Här avgör skyttedrottningen derbyt

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Dyrare pendla till övriga Halland

Dyrare pendla till övriga Halland

Från i april gjorde Hallandstrafiken om zonsystemet kraftigt. Det innebar en förenkling och billigare resor för många hallänningar. Men för kungsbackabor som pendlar söderut kan det bli tusentals kronor dyrare varje år.