SPORT 2023-10-01 KL. 20:20

Olidligt spännande i Pirates premiär

Av John Skoglund

Förra säsongen var Brahe sist i serien men de har fått en uppsjö av bra spelare till laget. Onsala Pirates fördelade ansvaret på många spelare. Sofie Lundberg som skadade handen i våras spelade sin första match på sex månader.

Olidligt spännande i Pirates premiär
Segerjubel när klockan visar på en 0.8 sekund kvar. Foto: John Skoglund

TV-klipp och nyheter

Basketettan: Onsala Pirates – Brahe Basket 66 – 65

Elin Larsson blev vald med den rätta till matchens lirare i hemmalaget. Hur känns det?

– Skitbra, det var en tight match, det är jobbigt med tighta matcher. Vi segrade och det är svingött att starta säsongen med en seger, säger liraren och pådrivaren Elin Larsson.

Varför är det jobbigt med tighta matcher?

– Det är mer nervöst, det gäller att man är mer fokuserad och presterar helt enkelt. Man har inte råd med lika mycket misstag.


Mot Brahe sprang Elin Larsson ifrån allt motstånd. Foto: John Skoglund

Norra Halland pratade med Elin Larsson inför premiären och då ville hon ha revansch både med laget och sin egen prestation om man jämför med andra halvan av förra säsongen.

– Jag är nöjd, det är jag. Nöjd med min egen match och väldigt nöjd med lagets match. Vi tar oss genom matchen på ett jättebra sätt.

Brahe är ett hett favorittippat lag och Elin Larsson är nöjd med spelet över hela planen.

– Vi kommer inte ner i de djupa dalarna där vi har haft problem tidigare, så ligger vi under med fem poäng så kan vi hämta upp det och ta det lugnt och hitta vårt spel och det tyckte jag vi gjorde. Både i offensiven och defensiven med svackor efter vägen såklart.

Många som har tagit lite basketsemester över sommaren överraskades att förra säsongens bottenlag Brahe helt plötsligt var så bra och tippas högt i tabellen. I Jönköping och Husqvarna fanns det förra säsongen två lag. Seriesegraren Wetterbygden som nu har dragit sig ur serien och detta har medfört att många av deras spelare nu spelar i Brahe Basket.


Sofie Lundberg tillbaka efter ett halvår rehab efter en jobbig handskada. Foto: John Skoglund

Onsala Pirates stora stjärna de senaste säsongerna Sofie Lundberg fick sin femte foul med sex minuter kvar och det gjorde att det blev väldigt spännande de sista minuterna med att laget tappade både en stark poänggörare men också en lika viktig returtagare.

– Det känns så skönt att vi vann. Det är en poäng men det är en poäng mer än dem. Bra start på säsongen och skönt att vinna första matchen, säger Sofie Lundberg.

Det var i början av mars som hon skar sig illa på en kaffekanna och efter besök hos läkare berättade hon till Norra Halland att skadan kan vara svår att läka. Det kunde ta några månader, något år eller flera år berättade hon då. Under söndagen var hon tillbaka i hetluften och som vanligt spelade en viktig roll.

– Det är sex månader sedan jag spelade en match och det är lite vingligt i handen men ändå kändes det bra och det är kul att vara tillbaka.

Varför vinner ni matchen?

– Vi håller ut och tappar inte och kommer tillbaka aggressivt efter halvtidsvilan och sedan håller vi oss och viker inte ner oss. Vi har folk som steppar upp håller hela vägen ut – jag är jättenöjd, avslutar Sofie Lundberg.

Superlöftet Nowa Björkhede kom in och fick sina minuter och visar att här har Onsala Pirates framtiden. Foto: John SkoglundMatchfakta: Onsala Pirates – Brahe Basket 66 – 65 (12–16, 22–15, 24–19, 8–15)
Poäng: Elin Larsson 16, Sofie Lundberg 15, Maja Strand 14, Ebba Löfvenborg 9, Edit Clase 5, Nelly Persson 3, Ida Nyberg 2, Lova Samuelsson 2


TV-klipp och nyheter

Segervrålet för
SPORT 2023-12-09 KL. 20:24
Premium

Segervrålet för "nya" Onsala – som redde ut paniken

Bildextra från derbyt

En vinnare i släktduellen i elitseriedebuten
BANDY 2023-12-09 KL. 19:11
Premium

En vinnare i släktduellen i elitseriedebuten

"Det blir kanske någon gliring"

Krönika: Youtube tröstar pappa
KRÖNIKOR 2023-12-09 KL. 12:00
Premium

Krönika: Youtube tröstar pappa

Debatt: Tack för showen
DEBATT 2023-12-09 KL. 11:00

Debatt: Tack för showen

Dyrare att bo i riskområden
NYHETER 2023-12-08 KL. 12:45
Premium

Dyrare att bo i riskområden

Lärare misshandlad på skola
NYHETER 2023-12-08 KL. 11:00
Premium

Lärare misshandlad på skola

Husägare stäms på en miljon
NYHETER 2023-12-08 KL. 07:00
Premium

Husägare stäms på en miljon

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Premium | SPORT 2023-12-09 KL. 18:53
19-åringens match slutade på akuten
Premium | NYHETER 2023-12-09 KL. 18:00
Lyckad Särödag trots ruskväder
Premium | NYHETER 2023-12-09 KL. 14:00
Blåvittstjärnor signerade på Hede
BANDY 2023-12-09 KL. 13:35
FBK-lån kastas in direkt
Premium | KRÖNIKOR 2023-12-09 KL. 12:00
Krönika: Youtube tröstar pappa

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Förskolans utemiljöer ska hjälpa barn att lära

Utemiljöerna i Kungsbackas förskolor ska utvecklas. Enligt Anna Alexandersson, som leder projektet, ska barnens utemiljöer stimulera till rörelse, lärande, kreativitet och lekglädje. Hon menar att behovet av att jobba med detta i kommunen är stort. – Det här är så viktigt, säger hon.