Med bara tolv spelare åkte laget till Blekinge. Hemmalaget närmade sig på slutet men det blev en glad hemresa. Lindome är med och slåss om en topplats i Allsvenskan och i laget skämtar man om hotellbokningar i Umeå inför nästa säsong i svenska superligan.
Innebandy: Allsvenskan Olofströms IBK – Lindome IBK 3 – 4
Ytterligare en ny seger för succélaget Lindome IBK som ligger för närvarande tvåa i Allsvenskan.
Snackas det något i laget om spel i svenska superligan?
– Nej det gör det inte, vi skämtar lite om det att vi ska kolla på hotell uppe i Umeå inför nästa säsong. Men vi är väldigt ödmjuka, vi har som mål att komma topp-4 i tabellen så är vi supernöjda, säger Mathias Bernvid, tränare i Lindome IBK.
Mål två sekunder innan första periodvilan och bara två minuter in i andra perioden, är det som avgör matchen?
– Ja vi får väl viktiga mål i rätt lägen som är lite enklare mål som är bjudningar.
I normala fall brukar laget åka iväg med 19–20 spelare men många är sjuka och det blev en tunn trupp till lördagens match. Kajsa Högemark gjorde dubbla mål och var en de som fick spela mest i segermatchen.
– Hon är väldigt bra och får mycket speltid, vi var väldigt få så hon spelade i dubbla femmor - otroligt glad över hennes prestation.
Det viktiga fjärde målet var ett vackert mål.
– Vi vinner bollen lågt i planen och spelar upp efter kanten, Isabella Landtreter passar Kajsa som rakar in bollen.
Sista perioden, blev det onödigt spännande?
– Vi hade bra kontroll på läget, efter en bjudning gör de en forcering men det blev riktigt inte spännande då vår förstafemma höll i bollen i två minuter och hemmalaget fick inga bra lägen att kvittera.
Hanhalsbon har skapat en föreläsning om vägen tillbaka
✔ Dissen mot rivalen ✔ Sommarbandyskolan ✔ Värvningen de missade
IVO har granskat händelsen
✔ Kaptensskiftet ✔ Viktigaste nyförvärvet ✔ Den nya målvaktsduon
Den 2 maj 1945 insåg tre unga tyska flygare att kriget var förlorat. De hade ingen lust att kapitulera i Norge utan nödlandade på isen på Torne träsk. Planet sjönk senare till botten, men 1986 fick en brokig samling äventyrare för sig att det skulle bärgas. Pensionerade polisen och hembygdsforskaren Sune Börjesson berättar här den spännande historien om hur Kungsbacka blev centrum för expeditionen.