SPORT 2023-04-27 KL. 09:52

Eldsjälen lämnar över – spelaren tar vid

Av Christian Johansson

13 år som ordförande fick räcka för Johnny Wallerman som ordförande i Kungsbacka Basket. Nu lämnas han över till spelaren och 32-åringen Mårten Gullberg, som faktiskt varit i klubben ännu längre.

Eldsjälen lämnar över – spelaren tar vid
Johnny Wallerman lämnar över ordförandeklubban till Mårten Gullberg.

TV-klipp och nyheter

Basket. I veckan stod det klart att Kungsbacka Basket gör en generationsväxling i styrelsen. Veteranerna Kjell Sehlin, Jeff Nedholm och Johnny Wallerman lämnar sina platser. Den sistnämnda har suttit som ordförande i 13 år. När han klev in fanns det två lag i föreningen.
– Det har varit fina år. I början fick man göra allt, nu är det mer en maskin och det finns många engagerade människor. jag behöver inte skämmas över mitt jobb, säger han.
Hur har tiden varit?
– Fantastiskt. När vi startade hade vi två seriespelande lag, vad har vi nu? 15 minst och vi har startat en cup som gör sitt sjätte år.

Anledningen till att han valde att lämna var för att det helt enkelt var dags. Han har coachat dam- och herrlag, samt är egen företagare. Däremot släpper han inte taget helt utan kommer finnas med som ett bollplank och tanken är att träna herrlaget även kommande säsong.

Ny ordförande blir Mårten Gullberg som fortfarande är aktiv i herrlaget. 32-åringen siktar i dagsläget på att lira även till hösten, men styrelsejobb är inget nytt. Han har varit i klubben sedan den grundades och hunnit med att vara vice ordförande, kassör och ledamot.
– Sekreterare kommer jag aldrig att bli, där drar jag gränsen, säger han och skrattar.
När han blev tillfrågad vägde han för- och nackdelar. det förstnämnda tippade över så han hoppade på uppdraget.
– Jag har inga nya tankar utan vill bara förbättra konceptet vi har. Vi ska försöka få med fler på tåget och göra verksamheten större. Det är jag mest sugen på.

TV-klipp och nyheter

Lundgren om nya fyraårskontraktet
FOTBOLL 2023-10-02 KL. 14:01
Premium

Lundgren om nya fyraårskontraktet

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Arvidssons i Fjärås firar 60 år

Det började med ett egenbyggt växthus på 800 kvadratmeter. Nu handlar det om betydligt större ytor för Arvidssons i Fjärås där krukväxter drivs upp året runt. – Nej, jag har inte tröttnat på blommor, det är alltid lockande att plocka hem några. Azalea är en favorit, säger grundaren Arne Arvidsson.