SPORT 2022-06-09 KL. 21:41

City vann - Hysén med drömavslut

Av Anton Lorentzson

Kungsbacka City mötte Derome-Åskloster på ett regnvått Tingbergsvallen. I startelvan fanns Tobias Hysén som gjorde sin tredje match för säsongen. Efter 90 spelade minuter hade han gjort ett mål och två assist och var starkt bidragande till Citys femte vinst.

City vann - Hysén med drömavslut
Tobias Hysén gjorde ett mål och två assist när Kungsbacka City vann med 3–1 hemma mot Derome-Åskloster. Foto: Anton Lorentzson

Kungsbacka City hade chansen att gå upp på samma poäng som serieledande Böljan, som har en match mindre spelad. Då krävdes vinst hemma mot Derome-Åskloster. Gästerna hade redan från början av matchen en hög backlinje och pressade högt. Ytorna bakom gästernas backlinje var stora och City hade snabbspringade Philip Salomonsson och Tobias Hysén, kanske inte lika snabb som i fornstora dagar men ändock, på topp.

I den 13:e matchminuten tog Tobias Hysén vara på ytorna som bjöds och spräckte målnollan - och som han gjorde det. Niklas Malmqvist hittade en löpande Hysén med en perfekt avvägd boll som gick precis över försvararen. Hysén slog till bollen på volley med högerfoten(!) och skottet borrade sig in i det bortre hörnet. Ett drömavslut.

– Ja det blev bra fanimig. Bollen kom ganska bra där och jag kände att man får ju testa. Sen kanske högerfoten inte alltid går så bra, men denna gången blev det jävligt bra.

Det var nästan allsvensk klass på det avslutet?
– Det var det väl nog, det får man ändå säga. Jag vred tillbaka tiden där några år. Det är alltid kul att göra mål och det blir en jädra känsla när man känner att man träffar bollen bra, säger Hysén om drömavslutet.

Derome kvitterade tio minuter in i den andra halvleken. Men oavgjort var det bara i ett par minuter. Då spelade Hysén fram Nicolas Sandberg som kunde göra 2–1. Kvarten efter det så utökade City sin ledning. Tobias Hysén tackade för assisten på det första målet och tråcklade fram bollen till Niklas Malmqvist. Han i sin tur drog på en klassisk tåpaj som letade sig in i nät och matchen var avgjord.

– Det är en tuff match med mycket dueller. Men jag tycker att vi vinner hyfsat rättvist, det känns som att vi är snäppet bättre, säger Tobias Hysén.

I de tre matcherna som Hysén har varit med så har det blivit tre segrar för City.

100-procentig, hur känns det?
– Ja, jag tänkte att jag inte skulle vara med mer nu. Nej, men skämt åsido. Det är kul såklart. När man väl kan vara med så vill man ju bidra. I de två andra matcherna har det varit lite si och så, men idag blev det ett mål och två assist så det får man vara nöjd med.

Matchfakta: ?Kungsbacka City–Derome-Åskloster 3–1 (1–0)?1–0 (13) Tobias Hysén, 1–1 (55), 2–1 (59) Nicolas Sandberg, 3–1 (73) Niklas Malmqvist


SENASTE TV-NYHETERNA

Vädret tros vara orsak till dåligt badvatten
NYHETER 2022-07-06 KL. 09:21

Vädret tros vara orsak till dåligt badvatten

Skäll kan orsaka skäll
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Skäll kan orsaka skäll

Bråket med grannen kan bli en dyr affär
NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50

Bråket med grannen kan bli en dyr affär

Djur en av anledningarna till osämja

Fullt utvecklad brand i villa
NYHETER 2022-07-05 KL. 19:50

Fullt utvecklad brand i villa

Lärare överklagar beslut om kyrkan
NYHETER 2022-07-05 KL. 15:15

Lärare överklagar beslut om kyrkan

Grannar kan tycka till om nya hus på Tingberget
NYHETER 2022-07-05 KL. 13:00

Grannar kan tycka till om nya hus på Tingberget

Fler nyheter

LÄS SENASTE E-TIDNINGEN


Fler E-tidningar

SENASTE NYTT

NYHETER 2022-07-06 KL. 06:50
Skäll kan orsaka skäll

Fler nyheter

DÖDSANNONSER

Årets rondelltema – I sagornas värld

Årets rondelltema – I sagornas värld

Sommarsäsongen är här och så också sommarblommorna. I Kungsbackas rondeller är sommarblommorna planterade och i vissa av rondellerna finns installationer med inspiration från sagornas värld.