Annons

Spännande jazzröst turnerar i Halland

Nu ger sig Emilia Mårtensson från Storbritannien ut på turné i Halland och på torsdag kommer hon till Löftadalens folkhögskola.

Nyheter | 04 Mars 2020 10:30

Emilia Mårtensson turnerar i Halland nästa vecka.

FOTO: Pressbild

Emilia Mårtensson är från Skåne, men är sedan 18 år tillbaka bosatt och verksam som musiker i London. Emilia har byggt upp ett rykte om att vara en av de mest spännande sångerskorna på jazzscenen i Storbritannien. Hon har fått priset Vocalist of the Year av The Parliamentary Jazz Awards år 2016 och var även utnämnd till The new face of British Jazz av The Observer 2012.

Emilia släppte nyligen sitt fjärde album, Loredana, på det brittiska skivbolaget Babel Label. Hennes kompositioner vandrar mellan jazz och artpop och har starka influenser från den svenska folkmusiken.

Nya tolkningar

På konserten blir det låtar ifrån den nya skivan samt originella tolkningar av välkända melodier såsom Blackbird av The Beatles, Telegram för fullmånen av Cornelis Vreeswijk och What are you doing the rest of your life av Michel Legrand.

På scenen medverkar förutom Emilia Mårtensson som sjunger, Luca Boscgin på gitarr, Adriano Adewale på slagverk, Fulvio Sigurta på trumpet och electronics samt Sam Lasserson på bas.

Till Löftadalens folkhögskola

Emilia kommer tillsammans med sina musiker till Löftadalens folkhögskola i Åsa på torsdag den 5 mars kl 13. Konserter blir det också i Halmstad den 3 mars, i Varberg den 4 mars samt i Hylte den 6 mars.

Konserterna arrangeras i samarbete med Musik Hallandia, Jazz i Halmstad, Jazzcorner i Varberg, Löftadalens folkhögskola och Hylte kommun.

 

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Årets skräpplockare slog rekord

Skola 21 287 personer. Så många hallänningar deltog i årets Skräpplockardagar. 6 118 av dem var Kungsbackabor. I riket som helhet deltog ...

Satsning mot tarmcancer

Politik Screening av tjocktarmscancer kan spara 15 liv om året i Halland. En satsning på det finns med i Alliansens förslag ...

Nu badar vägar och hedar i fridlyst blomprakt

Miljö och natur Många av våra vägrenar och banvallar har i dagarna förvandlats till ett solgult blomhav. Detsamma gä...
Annons