Annons

Solig torghandel under ansvar

Den stora torgmarknaden som arrangeras månadsvis är tillfälligt lagd på is. Men nu finns ändå möjlighet att kunna handla såväl frukt och grönt som kuriosa på Stortorget i Kungsbacka.
– Jag stöttar det här fullt ut, säger innerstadsprofilen Monika Hamrin.

Nyheter | 22 Maj 2020 12:55

Kungsbackaprofilen Monika Hamrin stöttar handeln på Stortorget. "Jättekul att det här blev av", säger hon.

FOTO: Daniel Blomqvist

På fredagsförmiddagen skiner solen över Kungsbacka, och det är med klar försommarkänsla i luften som marknadssugna människor vandrar runt mellan stånden på Stortorget i Kungsbacka.

Den stora torgmarknaden som arrangeras första helgfria torsdagen i varje månad är fortfarande lagd på is. Men nu har ett mindre alternativ trätt fram. Initiativtagare är knallen och torghandlaren Anders Lagernäs och hans sambo Inger Johansson.

– Vi har gjort detta på Varbergs torg ett litet tag, och nu har vi i fint samarbete med kommunen fått möjlighet att arrangera lite handel här i Kungsbacka också.  Det är glest mellan stånden och alla erbjuder handsprit så att kunderna kan tvätta händerna. Vi knallar är ju också hårt drabbade av pandemin, men detta är en liten möjlighet, och allt är ju utomhus, säger Anders Lagernäs.

Torghandlarna Anders Lagernäs och Inger Johansson är glada att kunna bedriva handel under ansvar.

 

Tisdagar och fredagar

Helen Wigerdt på Teknikförvaltningen bekräftar att allt är i fullt samförstånd.

– Den stora torgmarknaden kommer fortfarande att få vänta tills vidare. Men istället har vi gett tillåtelse till torghandel i lite mindre skala på tisdagar och fredagar, om vädret tillåter. Allt är under förutsättning att man tar hänsyn till de riktlinjer som gäller, säger hon.

Potatis, tomater, frukt och grönt – delvis från lokala producenter – inhandlas under torgdagen.

Stöttar helhjärtat

En som skiner ikapp med solen under fredagens handel är fastighetsägaren och innerstadsprofilen Monika Hamrin, som även själv har en torgplats där hon säljer lite olika saker.

– I Kungsbacka är ju torghandeln en gammal tradition, så det vore så synd om det försvinner. Själv har jag ett hobbyprojekt, men jag stöttar detta fullt ut, det är så roligt att vi kan få arrangera detta. Jag blev så glad när jag hörde att detta skulle bli av, säger hon.

Jordgubbar samt annan frukt och grönt skådades bland stånden.

 

Nu blir det dock inte samma arrangemang alla gånger, även om det är tillåtet med handel två gånger i veckan.

– Det kan nog bli var fjortonde dag, säger Anders Lagernäs, och fortsätter:

– Vi planerar att komma tillbaka igen fredagen den 5 juni.

 

Läs även:

Torgmarknaden ställs in

Annons

KOMMENTERA ARTIKELN

Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Kommentera

Du måste vara inloggad för att skriva en kommentar.

Läs Även

Nu fixas badplatserna inför högtryck

Nyheter Sol och lite varmare väder väntas de närmaste dagarna. Och just nu arbetas det för fullt ...

Tuff budget i osäkra tider

Politik Coronakris, hotande lågkonjunktur och allt högre hyror när det byggs fler skolor, boenden och idrottshallar – Kungsbackas budget ...

Ytterligare två begärs häktade för grovt narkotikabrott

Nyheter Tidigare idag häktades två kungsbackabor för grovt narkotikabrott. Nu har ytterligare två personer bosatta i Kungsbacka begärts ...
Annons